dimarts, 19 de maig del 2015

Propostes per a la joventut

Avui m'agradaria fer una reflexió al voltant de la la joventut de Figueres, del seu encaix en la ciutat i de què podem oferir des del nostre projecte. En tant que és el futur de Figueres, i de la necessitat de donar-li eines per a gestionar aspectes importants que l’entorn els presenta, crec que la gestió pública en aquest àmbit ha d'anar molt més enllà de l’estretor de mires dels possibles quatre anys de govern. Són una mirada en clau de futur en el sentit més ampli del terme, en la construcció d’una Figueres millor. Per això cal aturar, des de les diverses àrees de gestió, que els joves preparats de Figueres es vegin obligats a marxar de la ciutat per veure acomplertes les seves expectatives professionals. 

Els eixos vertebradors de la política en joventut de l'equip que encapçalo són aquests: 

- Realització de cursos de seguretat viària a les escoles per a nens i joves, en coordinació amb els CEIP i IES de la ciutat, impartits per membres de la Guàrdia Urbana. Més endavant els farem extensius a Centres Cívics, escoles d’adults etc. 
- Potenciarem els cicles formatius entre joves a fi de proporcionar una millor formació i perspectives laborals. - Millora i control dels espais esportius de la ciutat a fi que es pugui dur a terme activitat esportiva entre joves encara que no siguin federats o associats. 
- Oferta de cursos per a menors de 18 anys en matèria de sexualitat, drogodependència, abús de l’alcohol, usos d’Internet o altres elements de l’actualitat social que puguin convertir-se en problemes en arribar a l’edat adulta. 
- La gratuïtat en el bitllet d’autobús urbà per a gent gran i joves estudiants, tal i com havia existit. 
- Millora de la oferta lúdica de les Barrakes de Figueres mantenint el caràcter i filosofies actuals però amb el màxim rigor en matèria presupostària i una aposta decidida pel procés participatiu en l’organització. 
- Foment dels Espais Joves, per a dur a terme activitats tant des del món associatiu com propi i personal. 
- Establiment de convenis amb RENFE per tal que els joves obtinguin descomptes del 50 per cent en convencional i ràpid en els viatges per anar a estudiar. 
- Foment del lloguer per a joves a través de la recerca d’ajuts que provinguin d’altres administracions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada