diumenge, 17 de maig del 2015

Contra la pobresa energètica

De tant en tant, i contra els anuncis inversemblants del govern espanyol, cal recordar que la  crisi continua viva en el nostre entorn, i, en conseqüència, cal treballar per garantir els serveis bàsics als més desfavorits.

Entre les primeres accions que posarem en marxa si arribem a l'alcaldia, hi figura una convocatòria dels representants de les companyies subministradores de serveis per arribar a acords per fer complir la llei vigent i evitar, de totes totes, el tall del subministrament als més desfavorits i colpejats per la crisi i garantir-los la quantitat mínima de serveis d’energia per a les seves necessitats bàsiques. A banda d’això, plantejarem una línia d’ajuts per la implantació de sistemes d’aïllament tèrmic per lluitar contra la pobresa energètica en comunitats de propietaris i edificis. 

Apostem per la rehabilitació energètica com a factor estructural clau; amb més eficiència dels edificis reduirem el risc de patir pobresa energètica. Establirem criteris, com a mesura objectiva, per accedir a les línies d’ajut a aquelles llars que destinin més del 10% dels seus ingressos anuals a serveis energètics bàsics i en coordinació amb les directrius i enquestes de condicions de vida de la UE com a punt de referència de l’acció de govern municipal. 

Tindrem especial atenció als col·lectius més vulnerables com poden ser nens, persones grans o malalts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada