divendres, 15 de maig del 2015

El deute de la ciutat amb la gent gran

Un dels dèficits reals de la gestió municipal actual té força a veure amb l’atenció a la vellesa. Una part important de figuerencs i figuerenques són gent gran. Aquest col·lectiu necessita respostes per part de l’administració. Ells han aportat a la ciutat durant tota la vida; és de justícia, doncs, que la ciutat els correspongui. 

Des del nostre projecte proposem beneficis socials que donin resposta a la problemàtica de la gent gran; estem parlant d’avantatges reals que beneficiïn aquells que ho necessiten, per edat i per recursos econòmics. 

Si arribem a l’alcaldia posarem en solfa aquestes mesures: 

- Introduirem descomptes per a la gent major de 65 anys en els esdeveniment d’oci i cultura que s’organitzi des de l’Ajuntament de Figueres. 
- Recuperarem la gratuïtat en el bitllet d’autobús urbà per a gent gran i joves estudiants, tal i com havia existit. 
- Fomentarem les activitats en els Casals per a la Gent Gran de tot tipus, amb cursos, xerrades o conferències, amb impuls municipal. 
- Elaborarem un Pla de Mobilitat Vial a fi d’estudiar, conèixer i solucionar els punts de la ciutat a través dels quals la mobilitat es fa més difícil per a vianants amb mobilitat reduïda. 
- Procurarem millorar l’atenció domiciliària a gent gran que viu sola, en àmbits com ara la tele-assistència o la gestió de sol·licituds de dependents. 
- Facilitarem l’accés a l’administració a la gent gran, tant als casals com a l’OMAC. 
- Incrementarem, sempre que sigui possible, el programa de formació per a gent gran, a través de l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament en coordinació amb els centres de gent gran de la ciutat. 
- Repararem les esquenes d’ases dels carrers de l'Albera i Pení ja que no arriben fins a la vorera i molts veïns han caigut per aquest motiu, sobretot gent gran. 
- Potenciarem les activitats i iniciatives dels diferents casals de la gent gran de Figueres, com espais de relació i coneixement. 
- Establirem programes de Vida Saludable entre la gent gran, a partir dels Casals de Gent Gran de la ciutat i a través tant de cursos com de pràctiques esportives saludables. 
- Crearem, amb impuls municipal, la Xarxa Sènior, per tal que gent gran pugui acompanyar a malalts que es trobin sols en els centres sanitaris de la ciutat. 

Gent gran de Figueres: feu-nos confiança!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada