dimecres, 20 de maig de 2015

Entrevista al Punt Diari

Avui reprodueixo l'entrevista publicada avui (20/05/2015) al Punt Diari:

"Entrevistem Pere Casellas al carrer i en plena activitat de campanya: aquest dilluns tocava repartir propaganda electoral al carrer Avinyonet. Reparteix un diari especialment imprès per la campanya (bilingüe, català-castellà), que recull el seu programa i les actuacions que vol per a Figueres. 

Figueres pot tornar a ser una ciutat del PSC? 
Jo crec que sí. Tenim molt bones sensacions durant aquesta campanya; estem molt contents, tot i que sabem d'on venim i sabem quina és la situació del PSC. 

Es refereix a la situació del PSC a nivell nacional o local? 
A nivell local no tenim cap problema. Tothom sap i ha quedat més que clar que estem d'acord amb el dret a decidir, això dins d'un marc acordat; al ple nosaltres hem votat favorablement totes les mocions sobre aquest tema, les hem votat fins i tot com a forma de pressió. Nosaltres no som independentistes, ja ho hem dit més d'un cop. A nivell nacional el PSC ha passat per moments complicats però no crec que ens afecti a Figueres; però a més crec que aquestes eleccions significaran una mica de repunt pel PSC.

Vol un pla de xoc per a Figueres?
Sí; d'entrada, racionalitzar la despesa i iniciar un pla de xoc de neteja, endreça, arreglar voreres, necessitem més seguretat. Tot una sèrie de coses indispensables per poder continuar els grans projectes que tenim en el programa. 

Quins són aquests projectes? 
Disposarem d'uns 20 milions d'euros per invertir, sense fer focs artificials: cal perllongar el Passeig Nou, acabar les rondes, construir un pavelló i en el moment que es pugui, iniciar la conversió de l'avinguda Salvador Dalí en un bulevard. Tot això amb ganes de dinamitzar el comerç, en definitiva per guanyar-nos millor la vida, reduir l'atur, etc. Ho farem aprofitant l'estirada del museu, del castell i de les potencialitats que té Figueres i que són immenses.També posem èmfasi en el tema cultural, la creació d'un Institut de Cultura és vital i la cultura ha de ser motor d'aquesta ciutat. 

Per què vol vendre patrimoni? 
Per què hem de tenir una casa Nouvilas si no tenim diners per construir un pavelló? És canviar una inversió per una altra. Pot ser que hi hagi alguna pèrdua, però és que tots hem comprat i venut coses aquests anys, i no sempre ha sortit be, doncs a l'Ajuntament li pot passar el mateix. Necessitem un pavelló, doncs haurem de vendre alguna cosa. No estic pas tancat a parlar-ne; les coses s'han de fer bé, s'ha de fer un pla, estudiar què fa falta i què no fa falta; el problema és que cada vegada que es parla d'un equipament, com ara la presó, surten mil projectes. Centrem-nos pels propers 15 anys, i el que no necessitem, ens ho venem. Calen diners per fer coses. 

Que s'ha de fer al barri Sant Joan? 
És una de les prioritats. És un tema que haurà de ser de consens però també és de voluntat política. Si sóc alcalde, la primera cosa que faré serà trucar al president de la Generalitat per dir-li que aquí hi ha el quart món i a veure què hem de fer. I si hem d'anar més enllà de la Generalitat, doncs ho farem, però això no pot continuar així. No n'hi haurà prou amb les mesures policials que posarem si governem, ni amb la neteja; cal implicar-hi les altres administracions i fiar-ho tot al tema urbanístic és repetir errors. Per tant, s'ha de fer política –en el bon sentit de reclamar diners–, cosa que l'actual govern no ha fet. 

Ja està pensant en pactes? 
No és el moment; hem de saber quants regidors tindrà cadascú. Nosaltres donem preferència per un pacte d'esquerres. Pensem que a Figueres hi ha hagut un projecte amb fum, que no ha funcionat, i això s'ha de canviar. Tenim un programa molt definit i moltes ganes de canviar coses. Si es posen les nostres propostes sobre la taula, es parlarà amb tothom, però això després de les eleccions"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada