dimarts, 17 de maig del 2011

Potenciem Figueres!

Seguint en la línia d'anar explicant el programa electoral socialista per Figueres a través de tots els mitjans al nostre abast, us vull parlar de la voluntat del nostre partit de convertir la ciutat en un referent del turisme cultural, fomentant l'arribada d'un perfil de visitant que allargui la seva estada i superi - per fi - l'imprescindible univers dalinià per descobrir Figueres a partir d'altres propostes.

Què volem aconseguir i com ho hem de vehicular? Volem potenciar i promocionar la cultura, el comerç, el turisme i la gastronomia de la ciutat a través de la creació d’un Institut de Cultura, Promoció i Comerç.

Amb la cultura com a eix vertebrador i la marca Dalí com a bandera, es tracta de promocionar i desestacionalitzar la gran oferta cultural, patrimonial i museística, el centre comercial i l’àmplia oferta gastronòmica i hotelera de la ciutat.

Partint del fet que el Turisme és el sector que suporta millor la crisi i, dins d’aquest, el Turisme Cultural Urbà, es tracta d'aprofitar els elements dels quals ja disposa la ciutat per tal d’erigir-se en referent de primer ordre a nivell europeu. Fixeu-vos que l’any 2010 el turisme va augmentar un 13,6% la seva presència a la Costa Brava.

La nostra voluntat és incrementar un 40% el turisme a la ciutat i estem convençuts que és possible assolir-lo en quatre anys, però per arribar-hi caldrà una actuació a tots els nivells, que totes les actuacions municipals se centrin en aquest objectiu: afavorint el transport públic, endreçant l’espai urbà, incidint en la neteja, en la planificació urbanística, en els aparcaments, potenciant els mercats com oferta integrada dins l’oferta comercial i com a dinamitzadors econòmics, la promoció, les fires, jornades, etc. Caldrà també promocionar el producte turístic a l’exterior.

Ciro Llueca, nº 4 de la candidatura del PSC a Figueres i exregidor de Cultura afirma que ”Figueres serà cultural o no serà; la volem convertir en un referent europeu en turisme cultural urbà; s’ha acabat el Dali’s city. L’Institut de Cultura, Promoció i Comerç serà l’eina que permeti, amb l’obertura al públic de la Casa Natal de Salvador Dalí, que a Europa es parli de Figueres com la gran ciutat cultural, comercial i turística”.

Som-hi! Amb tu, podem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada