dimarts, 17 de maig del 2011

Polítiques socials: necessàries i sota control

Avui em refereixo a la nota de premsa publicada pel PSC a Figueres sobre el compromís que assumeixo personalment pel que fa a les polítiques socials que vaig presentar ahir davant d'una col·lapsada oficina d'atenció ciutadana.

Dues idees bàsiques resumeixen aquest compromís: no retallar en políques socials i controlar millor les ajudes que es donen per tal d’evitar-ne el frau.

Malauradament, i no em cansaré de denunciar-ho, el govern actual de Figueres està prioritzant la retallada en serveis socials en benefici de despeses clarament prescindibles com són els càrrecs de confiança, la comunicació institucional o les escultures al carrer. Un dels exemples més clars d'aquesta situació és la reducció de personal a l’OMAC, on ja són habituals les cues de més d’una hora de durada o la reducció de l’horari de la Biblioteca municipal.

Em comprometo, per tant, a mantenir els pressupostos en matèria social i a no retallar els serveis a les persones. Malgrat el context actual de crisi i el dèficit que arrosega la hisenda municipal, és possible ser molt curós amb els recursos públics i conseqüent amb les necessitats prioritàries de la ciutat.

Per això proposem la creació d'un petit cos d’inspecció municipal dedicat a comprovar que les persones beneficiàries de les ajudes publiques realment ho necessiten i en fan un bon ús. No podem permetre que ningú s’aprofiti d’unes ajudes que costen molt d’aconseguir. No retallarem, però sí que millorarem el control de les ajudes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada