Avui us deixo la nota de premsa publicada en relació amb la meva renuncia a cobrar dietes o complements per formar part de la Junta de Fisersa (cliqueu aquí per veure l'escrit presentat avui)
Pere Casellas renuncia a la retribució com a membre del consell
d’administració de FISERSA
El portaveu del grup municipal socialista justifica la decisió “per responsabilitat” i afirma que “Mentre no es retorni el 8% que es va retallar als treballadors i treballadores de fisersa és inadequat que els membres del consell s’assignin un sou quan no l’han tingut mai”
El regidor i portaveu del grup municipal del PSC de l’Ajuntament de Figueres ha formalitzat aquest matí, a les oficines de l’OMAC, la seva renúncia a cobrar la retribució com a membre del consell d’administració de FISERSA que li correspon segons l’acord de la darrera junta general de l’empresa. Casellas ha presentat aquest matí la instància amb la qual fa efectiva que no vol cobrar els 200 euros que li corresponen “per responsabilitat i perquè és una despesa que l’empresa FISERSA s’ha de poder estalviar en un moment de dificultat com el que travessem”. “Mentre no es retorni el 8% que es va retallar als treballadors i treballadores de Fisersa és inadequat que els membres del consell s’assignin un sou quan no l’han tingut mai”, valora Pere Casellas
Els membres del consell d’administració de Fisersa no havien estat mai retribuïts fins que es va constituir el consell d’administració que havia d’encapçalar com a conseller delegat, el regidor, ara apartat de la responsabilitat de govern, Manel Toro. Aleshores la junta general va aprovar una quota de 200 euros per assistència a cada consell d’administració als consellers i de 800 euros per al conseller delegat . El PSC va criticar aquesta decisió al ple.
Als treballadors i treballadores de Fisersa – que com tota la plantilla de l’Ajuntament, també es van quedar sense les pagues extraordinàries- els van proposar una retallada d’un 8% del sou per no executar un ERO que afectava a 8 treballadors. Ho van acceptar i això va suposar un estalvi de 450.000 euros per a l’empresa, que és de titularitat municipal. “Després ha resultat que l’Ajuntament ha tingut un superàvit de 357.000 euros, de manera que es pot deduir que els qui han pagat el dèficit de l’Ajuntament han estat els treballadors de Fisersa. Els 100.000 que queden són, forçosament, els que es van fer servir per indemnitzar el director financer de Fisersa. En aquestes condicions no podem acceptar que els membres del consell d’administració cobrin per assistència”, es posiciona Pere Casellas.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada