dimecres, 27 d’octubre del 2010

Mentre Santi Vila és fora, delega el govern a CiU de Figueres.

No sé quants de vosaltres ho sabeu, però el meu fill Pere és alumne de la llar d’infants Ramon Reig, una llar que ben aviat tancarà les portes si no hi trobem un remei. Al voltant d’aquest problema, l’ajuntament, ja a l’anterior mandat, va decidir adquirir el centre per tal que pogués seguir amb l’activitat. Al cap del temps s’ha vist que aquesta és una opció complicada per diversos problemes legals. Tot i això, l’alcalde Vila ha decidit tirar endavant amb la compra per 500.000,00 € per a uns usos lúdics juvenils de conveniència més aviat difusa. Tot i això, ens vam abstenir al Ple per tal de facilitar que les coses se solucionin.

El cas és que hi ha un gran descontent entre pares, mares i educadores per la situació actual, perquè és ben evident que l’alcalde no complirà amb el que va dir. Això ha provocat una mobilització de la qual m’he mantingut completament al marge per tal d’evitar una politització innecessària, i segurament perjudicial.

Vista la situació, s’havia convocat una reunió de pares, mares i educadores per tal d’analitzar les accions a seguir. Fins aquí, tot correcte, però avui al matí s’ha substituït el cartell per un de nou en què se’ns convoca a la seu de Convergència Democràtica de Catalunya, on hem estat rebuts pel president de CiU, Sr. Ayats, i el senyor Santiáñez, del qual no recordo el pompós càrrec orgànic amb què s’ha presentat. Els esmentats senyors han manifestat que la reunió l’havíem demanat els pares i que ens rebien en nom de l’Alcalde perquè en Vila estava “fent campanya i no podia ser a la ciutat” (això és literal) i que s’ocuparien d’atendre les demandes per tal que l’Alcalde solucioni el tema.


Dit això, he pres la paraula i els he demanat que aturessin la reunió; primer de tot, perquè els pares no hem demanat cap reunió a CDC, i en segon lloc,  perquè aquest és un assumpte que ha passat pel Ple, perquè parlem de diners dels figuerencs, de llocs de treball, i que, en definitiva, els responsables i interlocutors són l’alcalde Santi Vila i la regidora Yolanda Milán. A més, el lloc per parlar d’aquest tema és l’Ajuntament, i no la seu de CDC.

Com podeu suposar, he abandonat la reunió: com a pare ningú no pot obligar-me a parlar del futur del meu fill a la seu de CDC amb un senyor que no és electe.

Senyor Alcalde: li demano que no confongui l’Ajuntament amb el seu partit; li demano que no ens obligui a tractar el futur dels nostres fills amb el cap del seu partit; li pregunto per què no ens han rebut la regidora d’educació a l’Ajuntament. No sé, ni m’importa, on feia campanya vostè aquesta tarda, però li demano que quan els ciutadans tinguin problemes no ho delegui en CDC. No té prou regidors el govern? No té prous càrrecs de confiança?


Senyor Alcalde: li demano responsabilitat i ambició a Figueres; no es passegi tant i, sobretot, no confongui el govern de la ciutat amb el seu partit.

En darrer terme, vull que quedi clar que el meu únic interès en aquest assumpte és que les coses se solucionin i que els alumnes i els educadors puguin seguir junts en la necessària continuació del projecte. Per tant, convido a abandonar actituds sectàries com la d’avui i a emprendre un camí amb un únic interès, que és el futur dels nostres fills i les nostres filles. Em comprometo a no convertir-ho en un conflicte si CDC cessa en aquesta actitud; és més: fins i tot em comprometo a no intervenir-hi si això ha de facilitar poca fressa i solucions.

30 comentaris:

  1. que vindrà després?
    El conserge de CiU fent els pressupostos de l'ajuntament?...
    Aquest és el "canvi"?... Però si això ja fa temps que ho coneixem...

    ResponElimina
  2. A veure si ho entenc:
    La regidora d'educació cobra 3000 al mes perquè té dedicació exclusiva, hi ha un càrrec de confiança que en cobra 3000 més per portar aquestes coses, no?. L'Alcalde segur que cobra més o menys el mateix.
    I amb tot això no n'hi ha prou?
    És que es pensen que som estúpids?
    Aquí algú hauria de plegar, no?

    ResponElimina
  3. Si este fuera un pais normal, hoy habría varias dimisiones
    Fdo: un padre cabreado

    ResponElimina
  4. No entenc res. Es convoca a uns pares d'una guarderia, en nom de l'Ajuntament, a la seu d'un partit polític? Però què és això?

    ResponElimina
  5. D'això al meu poble se'n diu CACIQUISME. Perdoneu però algú ho havia de dir.
    Bé, se'n diu caciquisme, baix perfil polític, molta làbia i poc donar la cara, i també se'n diu falta d'ortografia (escriuen "Gobern") a la convocatòria de l'speach que en Vila feia ahir a Ripoll mentre als pares preocupats els intentaven colar un pseudo-miting a la seu de CDC.
    Què volien demanar-los el vot abans o després d'escoltar les preocupacions dels pares?
    On era la regidora Milán? Fent de claca al míting treballant-se un lloc a alguna direcció general ?
    Si estan en precampanya senyors, renunciïn al seu sou municipal i que un altre que no siguem els ciutadans els pagui el gust, les ganes, les ineficiències i les sobrades com aquesta!!!!
    Desafecció ? No, indignació !!.

    ResponElimina
  6. Això crec que mereix una declaració pública del senyor batlle explicant com s'ha pogut fer una bajanada així i permetre gestionar un servei públic a través de personal alié a l'administració.
    No soc jurista però crec que podem ser davant d'una il·legalitat com una catedral,
    El més curiós és que el senyor Vila, després, parlarà de proximitat i de gestió eficaç.
    Començo a sospitar que a aquest noi, rere el verb florit i l'oratòria competent, l'alcaldia li ve gran.

    ResponElimina
  7. Pere,
    Com pots dir que d'això no en vols fer sang? Precisament d'abusos com aquest n'has de fer, de sang. O tu, o algú. Si tot el que dius aquí és cert, és d'una gravetat que supera amb escreix la gracieta. Vés als diaris, vés a la justícia ordinària, força una pregunta parlamentària, però no ho deixis florir en aquest bloc.

    ResponElimina
  8. Increïble, abans d'escriure tots aquests comentaris absurds i que sembla que vulgueu que anem tots a les trinxeres, considereu-vos poc informats. Sàpigueu que la desinformació no és bona consellera i que la falta de contrast d'opinions acaba amb l'emissió de dictàmens injustos com els que esteu llençant.
    Per favor, una mica de coneixement...!
    Que des d'un partit i A PETICIÓ D'UN MILITANT DE CONVERGÈNCIA, es va demanar una trobada per manifestar inquietuds...res més que això, ni l'alcalde hi era convidat ni era cap acte institucional, només faltaria.
    CDC hi serà sempre per atendre peticions i transmetre-les a qui pertoqui i ajudar en la mesura del possible a tothom qui ho necessiti i això no us sembla correcte, nois, feu-vos-ho mirar.
    Per cert, és legal, no hi patiu, el dret de reunió existeix de fa ja un quan temps...

    ResponElimina
  9. Sra. Trilla, el de reunió és un dret, a aquestes alçades més que consagrat, del qual vostés no en tenen el patrimoni exclusiu.
    La manipulació, i en aquest cas, de pares preocupats que influïts per un pare militant, escombra cap a casa, és més que detestable.
    Sra. Trilla, legal potser sí, ara, lleig, molt lleig !!

    ResponElimina
  10. Així solucionen els problemes de la ciutat els de CDC? Engegant la repartidora "a casa"? Què li ha tocat a la militant de Convergència Sra. Trilla?Quina vergonya de govern i de partit, això és gangsterisme pur i dur, i encara deuen estar sorpresos. No n'hi ha prou amb els sous que es paguen a l'Ajuntament per tocar-se el nas a tota aquesta colla començant per la regidora d'educació. Fa dos anys que s'hauria d'haver construït una Llar d'Infants i no s'ha fet. Ara ho entenc, estan repartint carnets de Convergència perquè es veu que comença el canvi..., però per pitjor. I ERC i IC-C, empassant-ho tot a galet.

    ResponElimina
  11. Anònims, per què no poseu qui sou?
    Ets en Pere mateix?

    ResponElimina
  12. Comunicat del President de CDC i Co-President de CiU a Figueres

    Reunió Ramon Reig

    Que un “demòcrata” com el senyor Pere Casellas negui el dret fonamental de lliure reunió de les mares i els pares i de les educadores del Ramon Reig, amb les persones, partits o institucions que creguin més convenient només ho puc concebre com un tic oligàrquic propi dels que es creuen amb més drets que els altres.

    Sóc President de CDC a la ciutat de Figueres i Co-President de la Federació CiU a la ciutat de Figueres, per elecció democràtica entre els militants del partit.

    Penso que no hauria de ser necessari recordar que els partits polítics, no són simples associacions, si no que són institucions reconegudes a la Constitució i que entre d’altres funcions s’hi compta la de recollir les inquietuds dels ciutadans per tal de poder transmetre-les a les Institucions que tenen les facultats de governar.

    Com a President d’un partit i com a persona física tinc el dret de reunir-me amb que cregui convenient i el deure d’atendre qualsevol persona que em vulgui expressar lliurament les seves preocupacions. Això és el que vaig fer ahir. I ho vaig fer perquè unes mares, uns pares i unes educadores m’ho van proposar. Ho tornaré a fer sempre que calgui, perquè ahir no vaig actuar en nom del Govern Municipal ni de l’Alcalde, si no en nom del Partit i la Federació que presideixo i que és lliure i sobirà de reunir-se amb qui vulgui.

    Quant el senyor Caselles, recordar-li que va ser l’únic que va abandonar la sala. La resta dels assistents, unes cinquanta persones es van quedar a explicar les seves preocupacions. Em sobta que vostè que si que ha ostentat càrrecs pomposos no tingui la capacitat de convocatòria que té el Partit i la Federació que represento. Menys parlar i més treballar.

    Agustí Ayats Dabau
    President de CDC a Figueres
    Co-President de CiU a Figueres

    ResponElimina
  13. Si de veritat sou tant plurals,si us plau, a qui gestioni aquesta pàgina, no torneu a retirar aquest comentari, que ja l'havia penjat abans i l'heu tret.
    Gràcies.

    ResponElimina
  14. Sr. Ayats:

    Vosté pot reunir-se amb qui li vingui de gust, només faltaria, però mai de la vida en nom de l'ajuntament i molt menys erigint-se com a gestor d'un equipament o servei públic.
    Ni l'ajuntament ni la llar d'infants és el vostre cortijo, malgrat que us ho sembli

    Un que va votar en Vila i no hi tornarà més.

    ResponElimina
  15. Al President de CDC de Figueres i Co-President de CiU Figueres: Sr. Ayats,

    Costa creure el que avui porten les planes del Diari de Girona, de què vostè i la Federació que presideix, fan d’intermediaris de l’Alcalde i de la regidora d’educació per “solucionar” un greu problema a la ciutat. I que la solució vingui des de la seu de CDC a Figueres, quan s’hauria d’haver solucionat fa mesos a l’Ajuntament i amb el recolzament del personal municipal que sap de què va tot aquest problema. Vostè ho trobarà lògic i normal, altres trobem que ratlla la impunitat política i el desvergonyiment institucional, a banda de manca de respecte cap als ciutadans que el que volen són solucions, que amb aquest govern no arriben.
    El seu comentari és molt pervers, primer perquè parla dels drets constitucionals dels partits, però no esmenta les limitacions dels mateixos com seria la de dur a terme tasques que no els hi pertoquen, com ara parlar en nom de l’Alcalde i d’un govern en el que, a més, no estàn sols; segon perquè vostè no té dret a reunir-se amb ningú si aquest es pensa que veurà a una altra persona amb unes altres responsabilitats, que precisament vostè no té, a hores d’ara, i en un altre lloc. Que ho tornarà a fer quan calgui, està fora de tot dubte, no cal que ho remarqui, és la lògica de la impunitat.
    El que s’hauria de negar és el dret a reunir-se enganyat i pensant-se que es va a l’Ajuntament i resulta que s’apareix a la seu del partit polític que pressumptament governa aquesta ciutat. Molt maldestre ha resultat la Federació que presideix en aquest aspecte, i no és precisament per treure pit i sentir-se orgullós fer confondre a la ciutadania entre partit i institució, de la qual cosa semblen ser especialistes; perquè els diners per solucionar el problema surten dels ciutadans, de tots, no dels militants de CDC. Em temo que el tic oligàrquic el tenen vostès, fent de “regidors” sense ser-ho, parlant en nom de l’Alcalde sense estar-ne legalment autoritzats i donant esperances a un col•lectiu sense saber si poden donar-les-hi.

    Alfons Martínez Puig
    Viceprimer Secretari del PSC de Figueres

    P.D. Dubto que li hagin retirat cap comentari en aquesta web, no s'utilitzen les tècniques que sovintegen a altres webs, potser no l'ha introduït correctament.

    ResponElimina
  16. Sra. Trilla, no, no sóc Pere Casellas i que li digui el meu nom la deixarà igual, per tant em reservo de dir-li. Em sembla que parlem de fets concrets, els digui qui els digui, són fets. No em consta tenir carnet de partit (de cap partit). Vosté sí i ja sabem quina és la postura que defensa, ens sembla que ho hem entés. La gent que no militem també tenim estudis universitaris i de vegades ens costa de creure que algú preocupat per una situació concreta (pares amb fills a una escola que llegeixen al diari que l'escola es tanca) lideri des d'un partit polític una reunió on hi hauria de ser com a mínim la regidora de torn i que no es fa a una dependència municipal sinó a la seu d'un partit. Mmmmm .... I que no hi ha cap motiu més enllà del bonrollisme d'escoltar preocupacions per a transmetre-les, curiosament al cap de llista, que casualment és l'alcalde. I aquí és on ve allò de la "delgada línea roja" que separa el càrrec electe del càrrec dins del partit.
    Si el Sr.Ayats va excusar la presència de l'alcalde, que estava de "pre-campanya", vol dir que l'alcalde hi hagués anat si no hagués estat al Ripollés ?
    I si hi hagués anat, hagués rebut als pares a la seu de CDC? En qualitat de què ? Per a donar explicacions com a alcalde o com a cap de llista ?
    Si vostés confonen les coses i s'equivoquen, és el seu problema. Però no pretenguin fer-nos passar per tontos. M'insulten la intel.ligència i només em fan veure que realment això seu només són paraules buides.
    És clar que els pares no vam marxar. Quan has fet l'esforç de buscar un cangur per anar a un lloc on en principi et poden donar més informació de la que disposes i d'aquesta manera descarregar l'angoixa que et proporciona decisions polítiques com les que vostés prenen, et quedes fins el final amb l'esperança de que en surti alguna cosa en clar. Però veig que el Sr.Casellas no va fer malament en marxar. Vam sortir igual que vam entrar (bé alguns amb més mala llet que abans).
    Sra. Trilla deixi-ho estar i continui llegint-se el doctrinari del seu partit. Hi ha coses que són indefensables i aquesta n'és una. Si un s'equivoca diu que ho ha fet amb la millor voluntat i que ha estat un error i llestos, no intenta fer creure que la resta de la humanitat va en contra direcció.

    ResponElimina
  17. Això és un problema de la ciutat i no una guerra política, voleu fer el favor de sol.lucionar problemes i deixar de fer el pena.
    Sr. Pere, del seu escrit original dedueixo una gran indignació, que jo comparteixo. Crec al.lucinant pagar 500.000 € (meus i de la resta de la població de Figueres)per un local sense valor enmig de camps, i el més trist és que aquesta compra provoca el tancament de la llar d'infants més antiga de Figueres, deixan sense assitència a uns nens i sense feina a unes educadores. També és al.lucinant e indignant el ús que es farà, tal i com vosté diu "usos lúdics juvenils de conveniència més aviat difusa", i el més "més" INDIGNANT DE TOT és que veient tot això Vd. en el ple de l'Ajuntament només s'ABSTENT. Que carai s'ha de fer perquè Vd, Sr, Pere, voti en contra???, no vull ni pensar'ho.
    En comptes de tanta crítica entre vostés sol.lucionin el problema i no fagin pena, que semblen marrecs varellant-se. L'oposició serveix per quelcom més que per criticar, Sr. Pere.
    En comptes de lluites polítiques pensi en els NENS que es queden sense el millor equip educatiu de Figueres i en les PERSONES que es queden sense feina, EH, SR. PERE I SRS. DE CDC. MENYS LLUITES I MÉS CURRAR PELS CIUTADANS, QUE EN TEORIA TENIU QUE TENIR VOCACIÓ DE SERVEI, NO DE BOXADORS.

    ResponElimina
  18. Vist els diferents missatges, no sé si és pitjor la notícia en si o el fet que aquestes persones que s'identifiquen com membres de CIU veuen amb total normalitat representar a tot l'Ajuntament de Figueres sense haver estat ni elegits ni haver guanyat una plaça d'oposició. Jo ja no entenc res. Ara haurem d'anar a parlar dels jardins a la seu d'Iniciativa o dels temes que portin els d'ERC a la seva seu. Si us plau rectifiquin!

    ResponElimina
  19. i què tocarà la setmana que ve, Sr. Ayats?...

    Reunió al local de CiU amb entitats culturals per decidir les subvencions?... Reunió amb associacions de veïns per discutir els ajuts per les festes de barri? Trobada amb propietaris de terrenys susceptibles de ser requalificats?

    No oblideu posar un cartellet que "suggereixi" a les entitats i associacions afiliar-se a CIU per poder optar a cobrar els ajuts... Així, almenys, no ens prendreu per ximples.

    És indignant.

    ResponElimina
  20. Ei! Que això mola!
    La primera vegada que vaig sentir que l'Ajuntament volia comprar el Ramon Reig per a fer-la Escola Bressol Municipal, em va semblar tot un despropòsit. A qui se li acudeix comprar un local que està fora de Figueres? Que només volen que hi vagin els que tenen cotxe? O més, perquè hi ha famílies que en tenen un perquè el necessiten per anar a treballar...
    Ja està, vaig pensar, és una llar d'infants feta a la mida dels amiguets de torn d'algú, que potser tenen moltes peles i no els importa anar-hi en cotxe o enviar-hi algú.
    Doncs m'equivocava! Sí! M'equivocava, i molt!
    Sembla ser que els que van decidir comprar la llar d'infants ara veuen que és massa car arreglar-la, no? No passava això mateix amb no sé quin local que s'ha comprat a Figueres per més de 2 milions d'€ (ho dic de memòria)? I gràcies a això ara paguem des de fa no sé quant 6000€ al mes per UN ALTRE LOCAL, que de moment no s'utilitza?
    És lamentable! M'equivocava perquè no havia valorat la total incompetència dels compradors!
    Com que jo sóc pobre, si em vull canviar de pis, abans de comprar-lo m'asseguraré de que si calen reformes, me les pugui permetre. Com que l'Ajuntament no es gasta els diners de l'alcalde sinó els dels ciutadans, a qui diran un parell de parauletes maques, en Santi Vila anirà a dinar amb els avis i les àvies del casal d'avis el diumenge que toqui i ja està, tothom content!
    Ah! I prou de prendre'ns el pèl!
    Com ha dit un comentarista abans, no sé si és perquè tenim estudis o senzillament perquè tenim sentit comú i no ens enganyen determinades paraules, però JA SABEM QUE HOM ES POT REUNIR, NOMÉS FALTARIA!!!
    El que no es pot fer és enganyar els pares prometent-los quelcom que no és!
    Que els senyors de CIU resulta que s'assabenten que hi ha un problema amb la llar d'infants i volen parlar amb els pares preocupats? Oh! Sí que es preocupen... PERÒ SI HAN TANCAT ELLS L'ESCOLA BRESSOL! Com poden fer-se els innocents!!! Que no sabien que els pares es preocuparien? Va! Prou de prendre'ns el número!
    A mi m'indigna molt que em tractin de burro. Llàstima que figueresciutat.wordpress.com no funcioni com abans! De ben segur que hi traurien suc a aquesta notícia...

    ResponElimina
  21. Em sembla que manifestar la indignació per un despropòsit com aquest és el mínim que es pot fer en un país civilitzat... i tant se val els colors, les idees, el càrrec o les circumstàncies de qui subscrigui la crítica. Com es pot arribar a actuar amb aquesta sobèrbia i manca de l'ètica més elemental? No pot ser que es tracti els ciutadans amb aquest menyspreu. És que es dóna per fet que la ciutadania és "ximpleta" per definició? Insisteixo: més enllà dels colors i de les sigles aquí el que hi ha és un despropòsit monumental i una absoluta manca de respecte pels ciutadans i la seva intel·ligència. Si us plau: no pretengueu confondre amb justificacions i argumentacions que no s'aguanten per enlloc. Qualsevol ciutadà, es digui Pere Casellas o no, té dret a emprenyar-se davant d'aquesta presa de pèl!
    No només pot denunciar fets com aquest, sinó que HA DE FER-HO. Actituds caciquils, mai més!

    ResponElimina
  22. Ayats, ves a presidir o co-presidir l'escala del teu edifici. Estàs fent el ridícul

    ResponElimina
  23. El que heu de fer aquests sociates, es està calladets que heu fotut tot el pais a la més misseria de les misseries.

    ResponElimina
  24. Jordi, tu deus ser el que ha escrit "gobern" a la web de'n Santi, no?

    ResponElimina
  25. Amics.no confonguemles coses,a part del "desproposito" y forma de la reunio hi ha dues persones que han de donar la cara en aquest tema Primer l'Alcalde per la posible usurpasio de les seves funcions i segon el Director del area,no obliden que educacio esta englobada en la macro area de poder del Vicealcalde,o sease maxim responsable d'aquesta cuestio.Ojo aqui no es pot estar en missa i repicant,que desde Madrid al cel.

    ResponElimina
  26. Si votes a Vila i vas al restaurant,... ja pots dir-li al teu fill que em truqui. Et deixo telf.

    Eduard C. 666666666 (telefono del maligno)


    Això si, que quedi entre tu i jo,

    ResponElimina
  27. Anònim.;

    Perdona que t'esborri el comentari però les referències personals les hem de deixar en una altra banda.

    Pere Casellas

    ResponElimina
  28. Senyor Ayats i senyora Trilla, abans d'anomenar desinformats als ciutadans i dir-los que fan comentaris absurds, jo m'ho pensaria una mica. Si jo fos polític i confiança a qui fos a una reunió, només que hi hagués una sola persona que sent que l'han informat malament en la convocatòria, em preocuparia.
    Si el senyor Casellas afirma el que afirma, deu ser perquè ell es pensava que anava a parlar a veure si solucionaven el problema, altrament, no hauria assistit a la reunió. Ell té, suposo, tant fil directe amb l'alcalde com el senyor de convergència. Al cap i a la fi, l'alcalde està sempre de passeig.
    Insultar com vostès estan fent als ciutadans de Figueres, que paguem càrrecs de confiança per valor de mig milió d'€, diu molt poc a favor de vostès.

    ResponElimina
  29. Haciendo un esfuerzo de buena voluntad - y en los tiempos que corren y en vísperas de unas elecciones más bien se diría de mucha ingenuidad - voy a creer que esa convocatoria se hizo inocentemente con la intención de resolver problemas. S...iendo así no sé qué me deja más preocupado, si la manipulación interesada y electoral de un problema que ha de resolver un Ayuntamiento que es de todos, de los ciudadanos y de los distintos grupos políticos que nos representan, o que esa supuesta inocencia oculte tics caciquiles enquistados que se aceptan como algo normal. Que se pretenda afrontar el análisis de un problema, que afecta a los miles de ciudadanos que lo vamos a pagar hoy y los miles de usuarios de ese servicio en el futuro, en una reunión de amiguetes con buena voluntad, en plan compadreo y en la sede de un partido es, como mínimo, poco serio. Aunque no se haya dado ni se dé nunca, el acceso a la sede de un partido podría perfectamente limitarse a personas non gratas y el partido estaría en su derecho. Y ya puestos, si el argumento es que total, las personas van a ser las mismas, y que lo que importa es el asunto a tratar ¿por qué no convocarlas en el domicilio particular del Sr. Ayats? Igual hasta lo han pensado y no lo han hecho por falta de espacio. ¿Y es que acaso las conclusiones que sacara el Sr. Ayats de esa reunión tendrían un peso decisorio en las resoluciones del Ayuntamiento? ¿Quién gobierna el Ayuntamiento, CiU desde su sede, en su propio provecho y con sus propios criterios, o el equipo de gobierno, que debe atender a todos los figuerenses?.
    Ni siquiera aunque el Sr. Alcalde hubiera asistido a la reunión en la sede de CiU sería el lugar correcto para afrontar el tema. No quiero ni pensar en la que se armaría si, por poner dos ejemplos, el Conseller Joaquim Nadal se reuniera en la sede del PSC con los empresarios constructores para dilucidar los problemas a resolver en el proyecto de una carretera, o si el Presidente Rodríguez Zapatero hiciera lo propio con los banqueros para resolver la crisis económica en su despacho de la calle Ferraz de Madrid.
    No, señoras y señores de CiU, las cosas no se hacen de esa manera, ni siquiera aunque fuese legal - en eso ya no entro, no estoy capacitado para saberlo - . Y no sean tan sectarios queriendo defender a capa y espada lo indefendible, lo que ha sido un grave ¿error? suyo. El subconsciente colectivo les traiciona y el tratamiento para que acaben interiorizando la democracia requiere de una estancia más prolongada en la oposición, para aprender buenos usos.
    Los servicios que presta el Ayuntamiento no son sólo para los que les votan. Ni siquiera para los que hoy vivimos en Figueres. Hay que pensar también en todos los que estarán en el futuro. A eso se le llama tener una idea de ciudad y una perspectiva histórica, y creo que andan escasos de eso.

    ResponElimina