dimecres, 14 de desembre del 2016

Dia del voluntariat

La nostra comarca compta amb un teixit de voluntariat divers i ric, agrupat entorn d’entitats de tota mena i amb interessos molt diversos. És, doncs, una riquesa de la qual hem d’estar ben orgullosos. Tingueu en compte que el nostre país, Catalunya, s’ha construït amb l’esforç de les associacions; les intervencions des del poder hi són menors que en altres llocs. En són exemples els ateneus, els casinos i tota mena d’associacions.

I justament avui som aquí, a l’Associació de voluntaris de protecció civil de Figueres, per celebrar el Dia del Voluntariat. Em sembla que és just aquest reconeixement a l’esforç d’uns ciutadans que sacrifiquen part del seu temps lliure per contribuir a mantenir l’ordre i la convivència quan se’ls requereix, que no són poques vegades, de manera totalment altruista. Gràcies per la gran tasca que feu i pel suport tan necessari que doneu en moments de necessitat! On no arriben els mitjans, diguem-ne, professionals, vosaltres aporteu la vostra experiència  i disponibilitat.

Em consta que l’Associació de voluntaris de Protecció civil de Figueres va néixer a principis del 2013 amb la voluntat de donar cabuda a l’organització i gestió d’activitats d’un grup de ciutadans que, de manera voluntària i desinteressada, volien oferir col·laboració a les múltiples necessitats del municipi en el camp de la protecció a la ciutadania. Aleshores, si no vaig mal encaminat, ja vàreu estar donant suport a la cavalcada de Reis. Des del primer moment ho heu fet acollint-vos al que la Normativa exigeix i de manera molt responsable, com ha de ser, sempre coordinats amb els comandaments en cada situació extraordinària on es requereixi la vostra presència. I és que, com vosaltres mateixos esmenteu en vostra web de presentació: “La participació dels voluntaris de Protecció Civil en activitats ben diverses, des de jornades festives, fires, diades esportives, actuacions o concerts, o casos d’emergència, està sempre subjecta a l’ordre de petició   d’actuació que realitza la regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Figueres “. Així, partint d’aquesta  premissa, la vostra associació s’ha consolidat fins al punt de fer-vos imprescindibles en qualsevol acte de magnitud. En tenim bons exemples en el suport que heu donat aquests darrers caps de setmana a la Cursa de la Dona o a la Mitja Marató

Els voluntaris realitzeu sempre les tasques degudament uniformats i preparats: no és una tasca que es pugui improvisar. I a dia d’avui ja se us coneix i se us espera en tots els esdeveniments importants de la ciutat: el vostre color taronja és cada vegada més present acompanyant la tasca de la GU. 
Un exemple de la dificultat del que feu i de la preparació que requereix la vostra tasca és el curs que ha fet la nova Cap, la Sònia Sarola, a Mollet.  Aprofito el moment  per desitjar-li molts encerts en la seva feina.

A més, cal remarcar que la vostra feina també s’estén a tasques de formació, divulgació i prevenció, sempre necessàries. En aquest punt destaco les activitats d’Educació vial per a la mainada, que feu juntament, altra vegada, amb la Guàrdia Urbana.

En resum: crec que cal divulgar i agrair la feina que feu, perquè l’espai que ocupeu és importantíssim. I alhora, també cal fer una crida perquè és continuïn sumant a aquesta causa més ciutadans voluntaris degudament formats. No puc però deixar d’insistir en la gran tasca que fan els servidors públics a Catalunya, els voluntaris,  però també els que han convertit la seva vocació en carrera al servei del país, com són mestres, metges, policies o bombers.

I per acabar, vull confirmar-vos que aviat podreu disposar de les emissores i el desfibril·lador que hem aconseguit amb la col·laboració de la Diputació de Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada