diumenge, 4 de desembre del 2016

Anem incrementant el parc d'habitatges

Avui abordo un dels temes primordials per a mi en aquest mandat: l’increment d’habitatges disponibles per a atendre les necessitats de famílies en risc d’exclusió. Vam iniciar el mandat conscients que hi havia molta feina a fer i que no seria fàcil, però convençuts també que es podia millorar molt.

Els intents de mobilitzar pisos de particulars per oferir-los en lloguer social no han prosperat a dia d’avui. Tampoc no és gens senzill aconseguir que les entitats bancàries col·laborin. Amb tot, la llei les aboca cada vegada més a signar convenis amb l’administració per donar sortida als immobles buits de què disposen.

Mentrestant nosaltres hem obert altres vies: a dia d’avui els diners del fons del Patrimoni Municipal del Sòl ja ens han permès adquirir 10 pisos a través del procediment de tempteig i retracte. Aviat estaran adequats i disponibles per als usuaris. D’altra banda, en aquesta mateixa línia, l’ajuntament té ja informe favorable per poder incorporar-ne properament deu més pel mateix procediment, seguint sempre uns paràmetres que garanteixen les condicions de l’adquisició.

Paral·lelament, continuem treballant per tancar acords amb entitats i trobant fórmules perquè la coordinació amb altres administracions sigui més eficient, en benefici dels usuaris necessitats de sostre. Segur que podrem continuar incrementant les notícies positives en aquest àmbit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada