dijous, 2 d’abril del 2015

Figueres necessita invertir en esport

Darrerament hem assistit a reunions amb la majoria de clubs i entitats esportives de la ciutat i hem pogut treure conclusions interessants. La primera és que els resultats de l’esport de base dels clubs figuerencs a les competicions són molt bons, fins i tot a nivell de campionats d’Espanya, com per exemple és el cas del Tennis Taula Tramuntana. Ara bé, aquests resultats no es deuen al suport de l’Ajuntament ni a les instal·lacions esportives de la ciutat: es deuen a la voluntat i el sacrifici dels i les esportistes i a l’esforç de pares, mares, entrenadors i entrenadores. 

La realitat és que el dèficit d’instal·lacions esportives a la ciutat és terrible. I la manca d’instal·lacions provoca un horaris d’entrenament inversemblants: hi ha mainada que a hores que haurien d’estar dormint encara estan entrenant, o disciplines que no disposen d’instal·lacions adequades. Un exemple d’aquest cas és el de la gimnàstica rítmica, que entrena al gimnàs d’una escola que no té les mesures reglamentàries, ni tan sols l’alçada, fet que provoca que es passin més estona desenganxant cintes del sostre que entrenant. 
La situació ve donada especialment per la manca d’inversió en els darrers dotze anys. Una mostra flagrant és l’estadi Albert Gurt, en el qual ja només queden operatius dos carrers dels sis que té la pista d’atletisme. Però el més evident és que el pavelló nou ja no dóna per a tots els clubs que hi ha a la ciutat i que es fa necessari fer-ne un de nou per a entrenar. 

Vista la situació és evident que cal solucionar els dèficits. I la primera mesura a què em comprometo és la construcció d’un nou pavelló d’entrenaments sota el Parc Sol. Serà un pavelló funcional semblant al que hi ha a Olot, però amb un aparcament sota el mateix pavelló que donarà serveis amb tres pistes a tots els esports que en tenen necessitat, però que també disposarà de sales per als esports que avui no disposen d’espais, des de la boxa al tennis taula passant pels escacs. Una altra qüestió important és que disposarà de vestuaris amb accés exterior per poder anar a caminar al Castell de Sant Ferran; són moltes les persones de Figueres que diàriament accedeixen al Castell per caminar: doncs serà molt bo que ho puguin fer en condicions.

(article publicat a Hora Nova el 31 de març de 2015)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada