dimecres, 25 de març del 2015

L'IBI i les eleccions

Aquest any el calendari de cobrament de l'IBI (el padró fiscal més important de l'ajuntament i el rebut més feixuc pels contribuents) ha estat modificat sense avís ni consulta. Normalment, els figuerencs i figuerenques que tenim la contribució domiciliada en un número de compte paguem una part del rebut el mes de maig i la resta el mes d'octubre. Això havia estat sempre així fins avui. 

Enguany, però, aquest primer càrrec - del 60% de l'import - es trasllada del maig a juny. Aquesta mesura, lluny de ser una fòrmula per a benefici dels ciutadans, és una mesura electoralista del govern municipal per no fer coincidir el pagament d’impostos amb dates electorals. No existeix cap altra explicació a aquest canvi de rumb tant poc clar. 

La lectura més lamentable d'aquest fet, però, és que tenim un partit al govern municipal que utilitza tots els ressorts de què disposa des de l’Ajuntament per fer una campanya electoral encoberta que acabarà pagant la ciutadania. Lamento el que només pot considerar-se una mala pràxi política per a mantenir-se al govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada