dimecres, 17 de desembre del 2014

No improvisi, Sr. Toro

El gener de 2012 l’Ajuntament de Figueres va aprovar amb els vots de CiU i el PSC cedir un terreny per a la construcció de l’escola Montessori a la nostra ciutat. Undecisió no exempta de ferotges crítiques d’oportunistes reconvertits en puristes de l’esquerra; ho vam fer perquè vàrem considerar que en una ciutat que es pretén diversa hi ha d’haver tota l’oferta educativa possible. No obstant això, la nostra prioritat era, i és, l’escola pública; per aquest motiu vam donar el nostre vot a canvi que l’escola pagués 2.000.000,00€ durant 50 anys per l’ús dels terrenys amb un pagament anual. Per tal de facilitar les coses vam acceptar que hi hagués una carència en el pagament de 3 anys, de manera que el pagament es reparteix en 47 anys, és a dir, 42.553,19€ anuals.
El més important, però, era que els diners s’havien de destinar íntegrament a l’escola pública, per a la socialització de llibres o adquisició de material informàtic.

Arribat el moment de pagar, el govern de Figueres no ha previst l’ingrés al pressupost. Un cop fetes les indagacions pertinents, els tècnics de l’Ajuntament em diuen que ningú no ha previst res. És molt gros el que ha passat perquè el Regidor d’Hisenda, Sr. Toro, al ple d’aprovació inicial del pressupost va afirmar que es cobraria el rebut tot i no constar enlloc. El regidor va improvisar: no hi ha res previst. Va improvisar davant ciutadans, periodistes,mestres i professors, però, especialment, davant tots i totes els alumnes de les escoles i instituts públics de Figueres, ja que no figura al pressupost la contrapartida de despesa per a les escoles públiques pel mateix import de 42.553,19€. El Sr. Toro va dir al ple que ho tenia previst. Com és possible, doncs, que l’import no consti a cap partida concreta? Si, per exemple, a partida concreta figura l’arrendament del Bar del Parc Bosc? Com és possible que no figuri un increment de 43.553,19 € a la partida general? Doncs perquè el Sr. Toro no té res previst.

La gravetat de l’incompliment és extrema; ho és des d’un punt de vista polític amb nosaltres i els ciutadans, ho és per la voluntat d’afavorir els fundadors de l’escola i amics del règim i ho és per l’incompliment flagrant d’un acord de ple.

En un moment tan difícil per a l’escola pública, tan difícil per molta mainada colpejada per una crisi generada per unes polítiques neoliberals errònies i inhumanes, no podem permetre que el regidor improvisi equivocant-se a favor dels mateixos de sempre, i deixi la mainada sense els recursos que tant necessiten. Per aquest motiu m’he dirigit per carta als directors dels centres educatius per tal que presentin al·legacions al pressupost i reclamin el que pertoca a les escoles i instituts públics de la nostra ciutat.
El futur de la ciutat s’ha de construir sobre valors sòlids iamb honestedat. Si l’únic acord a què ha arribat CiU aquest mandat ha estat amb el PSC justament per aquest tema i, finalment, no el compleix, malament anem.

Un darrer incís: lògicament, presentarem al·legacions i demanarem una partida d’ingrés i despesa equivalent. A veure si el govern és capaç de desestimar-la!

(article publicat al setmanari Empordà el 16 de desembre d'enguany)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada