dimecres, 3 de desembre del 2014

Esvoranc a la Rambla

Els aiguats dels darrers dies han deixat a Figueres un rastre de brutícia i danys greus a les propietats públiques i privades. Un dels més destacats probablement sigui l’esvoranc a la Rambla, que ha estat objecte d’atenció per part de tots els mitjans. És evident que aquesta destrossa ha de ser reparada al més aviat possible, ja que la Rambla és sens dubte un dels espais més emblemàtics i utilitzats de la ciutat. 

Dit això, cal veure quines han estat les causes dels desperfectes i treballar per tal d’evitar que pugui donar-se un episodi similar. No oblidem que, si no hi ha hagut danys personals, ha estat purament per una qüestió de casualitat a causa de l’hora en què va succeir. Per fotografies i comentaris de veïns em consta que els recs i la mateixa riera no són prou nets a la zona que va des del límit de la ciutat a la Marca de l’Ham. Caldria veure, doncs, com ho tenia l’ACA, i decidir si l’acumulació d’aigua causada per la brutícia ha influït en la magnitud del desastre, cas en què s’haurien de repartir els costos de reparació. Alguns arquitectes i enginyers em diuen que la bateria de contenidors que hi ha davant l’esvoranc ha causat una disminució del pes sobre el qual se suportava la volta i que aquest fet també ha influït en l’esfondrament. 

En tot cas, cal saber els perquès i, si el fet no és del tot casual i circumstancial, exigir responsabilitats a qui correspongui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada