dilluns, 4 d’agost del 2014

Què falla al Mercat?

Doncs falla la decisió de l’Alcaldessa  de convertir el mercat en tres mercats. El govern de la ciutat no ha escoltat als marxants, ni a l’oposició i ha dividit el mercat en tres: un al Passeig Nou, un a la Plaça del Sol i un a la riera. La manca de continuïtat de les parades ha convertit el mercat en un desert i en un desastre econòmic per als marxants en particular i als comerços de Figueres en general. Arrel de les obres inacabables del Passeig Nou el mercat es va ubicar a la riera en una solució d’interinitat que passat el temps havia demostrat ser prou bona, els marxants varen demanar no tocar-ho o bé començar a la Plaça del Sol fins al final de la riera però el Govern no ha fet cas i ha provocat l’actual situació.

És urgent prendre decisions en relació al mercat però cal prendre-les des del consens. A l’anterior ple el Regidor del mercat va admetre que una part del marxants no està d’acord amb les seves decisions sobre la ubicació del mercat, no obstant  només es va comprometre a millorar la senyalització i que al setembre ja veuríem.

Sr. Regidor: els marxants no tenen tant de temps, necessiten solucions, han de poder-se guanyar la vida i ara com ara amb la caiguda de vendes del mercat no ho fan. No faci esperar més, escolti els marxants i adopti una solució que signifiqui un únic mercat, o bé lligant realment amb parades les tres ubicacions que actualment té o oblidant el Passeig Nou i situant el mercat des de la Plaça del Sol fins al final de la Riera.

En darrer terme convé que des de la regidoria es faci complir el reglament de mercats i l’adapti a la Directiva de serveis. Les associacions de marxants fa anys que lluiten per professionalitzar els mercats en profunditat però necessiten un cop de mà important, i a Figueres més que en cap altre lloc. Sr. Regidor: faci controlar de forma efectiva l’origen del què es ven al mercat, asseguri’s que tothom compleix amb la normativa laboral i tributària i vigili qui ocupa les parades i sota quin nom ho fa.


Article publicat al setmanari Hora Nova el 5 d'agost de 2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada