divendres, 22 d’agost del 2014

Zona Brava (o Taronja)

El dijous passat vaig anar al mercat cobert per tal de veure com funciona la nova zona de pagament de 20’. Quan vaig passar pel carrer de la Rutlla, com ja és habitual, la vorera eixamplada provocava que es fes una doble fila d’aparcament fins a la cruïlla de la Font Lluminosa, dificultant l’entrada a l’aparcament de pagament.

Per la banda del carrer Castelló, a penes hi havia 4 cotxes parats, tots amb els llums d’emergència. Tot això era a les 11 del matí. En resum, un èxit total del govern de CiU a Figueres. Això sí: cartells, pinturetes i maquinetes de tiquets per import de més de 3000,00 €. Hi vaig tornar a passar a les 14h i el panorama era semblant: el carrer de la Rutlla estava igual i al Castelló, 4 cotxes, però sense els llums d’emergència, suposo que perquè a partir de les 13h ja no es paga. Vaig conversar amb diversos veïns i marxants i em van explicar que no hi havia canvis i que molt poca gent havia pagat a la nova zona els 20 cèntims per 20 minuts.

El PSC va votar en contra d’aquesta mesura per tal de no gravar més els ciutadans i no fer despesa supèrflua en parquímetres, però és evident que un cop aprovat, el govern hauria de complir i fer-ho funcionar, el govern hauria de governar i exercir el seu lideratge i autoritat, si és que li’n queda, hauria de sancionar els que aparquen al carrer de la Rutlla i els que ho fan al Castelló sense tiquet. Sense oblidar la necessitat de suprimir el coll d’ampolla que ha situat a l’entrada del carrer de la Rutlla. No obstant això, vull donar un marge de temps per  veure si la cosa millora. D’aquí a unes setmanes aniré a fer un vídeo per veure com acaba tot plegat.

En fi, insisteixo en la possibilitat que teníem de donar un disc horari als conductors, fer pedagogia i finalment sancionar. Com en tot, el Govern de Figueres hi posa voluntat, però sense lideratge i cohesió no hi ha cap tipus de planificació i el resultat és el de sempre, fluix i escàs.

Tan bon punt governem farem un pla d’aparcaments ben fet, suprimirem zones blaves i reforçarem el transport públic amb busos adequats a les mides de Figueres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada