dijous, 27 de febrer del 2014

Nou Pla General

Ahir vàrem assistir a l’assemblea participativa per a l’elaboració del nou Pla General. 

En general la reunió va resultar especialment tediosa, amb nul·les aportacions per part del govern i una especial irrellevància del gerent d’urbanisme, senyor Ludevid. La reunió va resultar especialment mal conduïda i, excepte un parell d’aportacions interessants, va estar completament dominada pels comentaris de l’Alfons Romero sobre com s’han de fer les coses en una assemblea i en un pla general. En fi: tothom pot opinar, però que ho faci l’autor del darrer Pla General (que no va dialogar amb ningú al moment de fer-lo) té certa gràcia. En tot cas, no parlaré dels grans amb experiència, que em mereixen tot el respecte de món. 

No obstant això, he de celebrar la intervenció del cap del projecte de redacció del POUM, Sr. Navarro, el qual en 10 minuts va indicar quins són els nostres reptes. Ho va fer en un to adequat i sense estirabots: es nota que és un bon professional. Va fixar problemes qu
e comparteixo plenament i que ja eren objecte del nostre projecte de ciutat tres anys enrere.

- Vialitat: tenim ben resolta la ubicació de les rondes que volem completar? 
- Creixement: volem aprofitar i rehabilitar edificis? Volem no anar a un creixement desmesurat? 
- Infraestructures: què fem amb el tren? Soterrat o no? 
- Zones verdes: on? 

En definitiva, sembla que impera la raó. I això ens fa venir ganes de treballar, ja que quan arriba un professional de veritat les idees són properes. 

Tot plegat em fa sospitar que el nostre plantejament de ciutat en les passades eleccions era el correcte, i no el del govern. O potser és que el govern no en tenia?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada