dijous, 20 de febrer del 2014

El govern de CiU despatxa el seu segon gerent de Fisersa

Dilluns passar la Junta General de Fisersa, SA va acordar despatxar l’actual gerent i cremar prop de 24.000€ més a la salut dels Figuerencs; ho va fer amb el vot en contra del PSC i d’ERC, amb les abstencions d’ICV, CUP i DEL regidor no adscrit i amb el vot favorable del PP i de CiU. 

Cal recapitular per analitzar la nefasta gestió de l’avui honorable Vila, l’Alcaldessa Felip i el Tinent d’Alcalde Toro: fa dos anys el govern de CiU va despatxar l’anterior gerent molt poc abans de la finalització del seu contracte en una decisió que va provocar haver-li de pagar 29.000€ de saldo i quitança i que s’haurien evitat simplement esperant un parell de mesos. Se’ns va dir que aquella decisió era deguda a la manca de confiança. 

Posteriorment, i per arreglar-ho, el govern de CiU va unificar el càrrec de gerent de Fisersa, SA amb el de Fisersa Ecoserveis, SA i va adjudicar un sou de 80.000€ al nou gerent, va fer fora l’oposició del Consell d’administració d’Ecoserveis i va reduir a la meitat la presència de l’oposició al de Fisersa. Òbviament vam protestar i vam deixar clar que això era una camama d’en Vila, el regidor Ollé i el nou gerent. A tot això, Santi Vila va blindar el contracte del seu amic i nou gerent amb una clàusula de 150.000€ i CiU aplaudia, inclosa la Sra. Felip i el Sr. Toro. 

Més tard, i degut a les pressions de l’oposició i al pes de la llei, es va modificar el contracte del nou gerent i es va deixar la indemnització per manca de preavís en 15 dies de sou... i ens va fer canari. 

Mentretant entre els mèrits del nou gerent hi trobem un ERO dramàtic que va retallar el 8% del sou als treballadors (ara l'estan recuperant), l’acomiadament d’un càrrec intermedi de l’empresa - indemnitzant-lo amb prop de 150.000€ -, el fitxatge d’una adjunta a direcció per un sou prou modest i amb una sèrie d'actuacions completament irregulars des d’un punt de vista administratiu. Tal vegada l’actuació més sonada va ser la reclamació de 700.000€ per arreglar la canalització d’aigua de Boadella a Figueres de la mà de l’inefable i irrepetible Xavier Ludevid, també amic de l’avui Honorable, actuació que va quedar en no res i que va provocar el primer ridícul mediàtic i polític de la Sra. Felip. 

Darrerament es va deixar de banda la unió de la gerència de les dues empreses i el nou gerent només s’ocupava de Fisera, SA, però la Sra. Felip i el Sr. Toro també li han perdut la confiança i l’han despatxat. La particularitat és que els figuerencs li hem de pagar 19.000€ per manca de preavís, que corresponen a 3 mesos de sou. A la Junta General vaig preguntar fins en tres ocasions perquè havien consignat al contracte 15 dies de preavís i el Sr. Toro literalment va afirmar que no ho sabia. Doncs mira: 19.000€ per no saber-ho!!...

Vam votar en contra pel fet de que el que s’havia de fer és fer el preavís, que el Sr. Gerent seguís pencant i d’aquí a tres mesos gerent nou per concurs i aquí pau i allà glòria, però no cremarem 19.000€ més per recordar que en realitat encara som al planeta piruleta. Per últim vam votar en contra de donar poders a l’actual Conseller Delegat Sr. Toro perquè pensem que els polítics s’han dedicar a la política i no ha fer de tècnics i perquè l’adjunta a gerència que es va fitxar pot assumir el càrrec durant 3 mesos. 

En fi. Han passat dos anys, tenim 190.000€ menys i seguim sense confiança....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada