dimarts, 29 de novembre del 2011

L’estat d’execució del pressupost i els 6 milions fantasmes

Us deixo amb aquest post els documents que indiquen l’estat dels ingressos i de les despeses en relació amb el que estava previst al pressupost aprovat l’any passat. Es tracta d’uns documents molt interessants perquè hi podreu trobar realitats fora de tota interpretació.

En destaco dos elements: primer, la irrealitat de les previsions d’ingressos que va fer l’Alcalde Santi Vila. Amb una ràpida mirada veureu que, a menys a un mes de tancar l’exercici pressupostari, estem a menys 6.693.605,73 €. Ell dirà que això s’explica pel context de crisi i deixarà anar un parell de paraules ensucrades, però la realitat és tossuda i en Vila va preveure augmentar els ingressos en relació amb l’any anterior justament en aquest context de crisi; al final, una mentida més.

El segon element a destacar, que fa el problema encara més greu i eleva l’actitud de l’alcalde a la de la irresponsabilitat, és que el pressupost de despeses s’ha acomplert amb escreix. És a dir, els 6 milions previstos s’han gastat i no s’han ingressat. Ai, si estiguéssim en una empresa privada i el conseller delegat hagués fet això!

Aquesta és la forma de governar que ha portat el país on és: siguin del color que siguin, els que viuen al Planeta Piruleta, aquell on es cobren 110.000,00 € a l’any i els porten a tot arreu amb cotxe a càrrec del contribuent, l’han dut a la ruina.

Potser a Figueres ho dissimularem amb alguna mesura, com renunciar a les pagues dobles els regidors del govern o potser tornar a reduir “a sac” el sou dels portaveus, però la realitat sempre és tossuda.

Com ho és que en 4 anys entre el Sr. Alcalde i la Sra. Tinent d’Alcalde ens costaran als contribuents figuerencs, catalans i gironins la bonica xifra de 760.000,00 €, més costos de seguretat social, uns 48.000,00 € més....

I com també ho és que els càrrecs de confiança ens costaran 351.000,00 €, que per 4 fan 1.244.000,00 €. Aquí ja no hi poso la seguretat social perquè les xifres ja m’han indignat massa per seguir escrivint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada