divendres, 11 de novembre del 2011

Frivolitat a l'alçada d'un campanar!

En el darrer ple vaig preguntar a en Santi Vila sobre el cost del quadre de Lluis Roura que s’ha instal·lat al baptisteri de la Parròquia de Sant Pere. Després d’un estira i arronsa es va negar a donar la xifra per discreció cap a en Lluis Roura. En fi, com que les factures són públiques la xifra tard o d’hora la sabrem i estarà documentada en aquest bloc.

L’Alcalde, però, va contestar que en realitat no ens costava res perquè el que es feia era destinar els diners que s’obtenen d’un conveni signat amb la Parròquia a canvi de permetre la instal·lació d’antenes de telefonia mòbil, concretament 42.500,00 €.

La qüestió no tindria més si l’Alcalde no hagués mentit sobre aquest conveni perquè en Santi Vila coneix perfectament on té la obligació de destinar els diners:

5.- “L’Ajuntament de Figueres es compromet a destinar aquesta aportació econòmica al finançament de les obres de millora de la Casa consistorial, donant preferència a les sortides d’emergència.
(extracte del conveni aprovat pel Ple de l'Ajuntament el 12 d'abril de 2007)

Així doncs en Santi Vila prefereix gastar els diners dels Figuerencs en quadres per a l’Església que en millorar la seguretat dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament tot i estar-hi obligat per escrit.

No sé, però jo recomano un exercici de reflexió a tots els implicats en aquest llastimós affaire.

"Al Cèsar el que és del Cèsar" (Mateu, 22,21)

6 comentaris:

  1. això no es semblant a blanquejar diners, per part de l'esglèsia amb la collaboracio de l'ajuntament?

    ResponElimina
  2. El nostre entorn està atapeït de desafectes, descreguts, apolítics, desencantats, passotes i, fins i tot, indignats. Entenc que hi hagi tanta gent del carrer que fugi de la política. És més, jo també tinc i comparteixo en major o menor mesura alguns d'aquests atributs. Però el que no puc entendre ni acceptar és que la desídia i la renúncia acabin permetent que cada dia continuïn passant coses com aquesta i que el tantsemenfotisme legitimi que es continuï jugant amb els NOSTRES calés.
    Gràcies per dir les coses com són, Pere!

    ResponElimina
  3. quan veig la foto de l'alcalde amb el bisbe i companyia, penso que només hi falta un guardia civil, un militar i el blanc i negre... Quaranta anys després encara tenim forces vives...!

    ResponElimina
  4. Señor Casellas, primero de todo, le querría agradecer que escriba este blog gracias al cual me entero de muchas cosas que pasan en Figueras. Pero como soy de los de "una de cal y otra de arena", me permitiría aconsejarle algo: denuncie.
    Estoy bastante acostumbrado a ver anuncios y discursos de los políticos de toda índole donde se llenan la boca hablando de la legalidad y sugiriendo a todos los ciudadanos que cuando vean algo ilegal denuncien. No puedo menos que aconsejarle lo mismo. En este blog usted ha denunciado sistemáticamente algunas actuaciones del actual y anterior equipo municipal que son ilegales. Usted lo sabe más que yo, solamente le recuerdo esto del cuadro, el contrato de técnico de CAD de no sé quién, y lo del chófer de nuestro magnífico alcalde.
    Pues bien, me parece un contrasentido que ustedes pidan a una pobre mujer maltratada que denuncie a su marido sin saber si la policía, jueces, etc., van a estar de su parte y sin saber, y ésto es más importante, si lo que va a denunciar constituye un delito o no. Usted, sin embargo, por lo que pone aquí, es abogado. En consecuencia, estoy seguro de que sabe perfectamente las figuras delictivas a las cuales se corresponden las actuaciones de nuestro alcalde. DENUNCIE.
    Sé que desde el punto de vista de algunos representantes políticos, una denuncia de este tipo creen que les puede quitar votos, pero yo pago a mis representantes políticos para que realicen una tarea de buen gobierno, no para que piensen en los votos. Si piensan en los votos, váyanse a casa. Y el argumento fácil de "es que si me votan gobernaré yo y lo haré mejor, aunque me tenga que tragar sapos" no me sirve, porque se está dando cobertura a acciones como las que se vienen denunciando aquí. Bajo mi modesto punto de vista, se tiene que ser inflexible puesto que de otra manera, los que actúan así, siguen haciéndolo, y si no, mire al PP con el argumento de "las urnas nos van a limpiar los pecadillos en Valencia".
    Mientras sigan actuando de esta forma, no me pidan mi voto.
    Y en cualquier caso, le animo a continuar con este blog.

    ResponElimina
  5. Denuncieu-ho d'una vegada.

    ResponElimina