dimarts, 3 d’agost del 2010

Comentaris sobre el Ple de juliol



Estic satisfet pel Ple de dijous, crec que vam argumentar molt bé les nostres posicions i el govern simplement va aplicar el corró sense donar arguments. Tot això reblat al constant menysteniment (quasi insult) d’en Santi Vila al Grup Socialista. Us adjunto les seqüències que considero més importants del Ple.

Sobre l'expedient de crèdit, on el govern va anunciar que avançava inversions quan en realitat recull rampoines com cada any per reasignar-les. Impressionant el moment en que no saben com finançaran els 2,9 milions € dels Plurianuals de l’any vinent (Casino, Cate, pla de barris, esculturetes), és molt greu perquè tenim el romanent negatiu, no tenim pla de viabilitat i l’estat no permet endeutar-nos més. La solució: o es venen les zones blaves i després FISERSA (crec que aquest és el Pla) o treuen diners dels 40 milions d’euros d’obres no executades. Tot plegat una irresponsabilitat més.

Estudi de viabilitat del projecte d’SPA gegant a la Plaça de Braus. Ni l’empresa ni l’estudi tenen la més mínima solvència. Evidentment vam votar NO a un projecte que implica aportar 1.5 milions d’euros a una empresa privada de dubtosa solvència. Destaco el moment en que Alcalde diu que l’empresa no hipotecarà cap bé municipal i ho inclou al dictamen. Que en Vila, que no entén res en matèria econòmica, pensi que es pot hipotecar un bé aliè, passi però el regidor Ollé que sap perfectament que és una hipoteca ho faci denota total manca de respecte.


En relació al Montessori, Santi Vila reconeix que anirà a Peralada i que ell garantirà un equipament comarcal... fa riure!. Com ho fa l’actitud d’ERC en aquest assumpte. Cal veure Francesc Canet en aquest punt!
Preguntat sobre l’escultura de la Plaça Joan Tutau gestionada per Fundació Caixa de Girona i Arcadi Calzada, no va contestar...!
També vam preguntar sobre el misteriós tall del carrer Santa Margarita que fins i tot ha estat objecte d'interés d'algun blogger particular. Només els va faltar dir allò de “la calle es mía”. El Govern es va riure de tots nosaltres a la cara.
Vam interessar-nos sobre irregularitats a les llars d’infants i sobre la deixadesa de la regidora Milán amb 72 ciutadans i ciutadanes de Figueres i vam demanar, finalment, que s'ajorni la instal·lació de les escultures fins que la situació sigui millor. Òbviament ni cas!


En definitiva corró, quasi-insult i menysteniment. Nosaltres, però continuarem fent la nostra feina de marcatge i denuncia. Ja vindran les eleccions i veurem!

Això si, continuarem definint el projecte que us vaig anunciar. Entre tots construirem una ciutat endreçada, sostenible, segura i pròspera amb la cultura i el comerç com a eixos estratègics. Tot al voltant del nou pla general.

11 comentaris:

  1. Sr. Casellas,

    com a ciutadà figuerenc interessat per la seva ciutat i les persones que la gestionen tinc que confessar-li que aplaudeixo la tasca de control que com a oposició realitzen. Si més no però critico les formes i la duresa en què ho realitza.

    I més tenint en compte que vostè és co-responsable de moltes de les actuacions que s'estan fent perquè ha estat tinent alcalde i perquè encapçala un partit que els darrers 15 anys ha estat al govern municipal.

    De moment, vostè i els seus ja han perdut un votant del PSC de les anteriors municipals...i em temo que no serà l'únic.

    Atentament,

    Un figuerenc interessat per la seva ciutat i que s'avergonyeix de la classe política, de tota, que el representa.

    ResponElimina
  2. Que curiós...
    l'intercanvi de retrets entre els amics de l'alcalde fent-se passar per sociates penedits i els que n'estan fins la coronilla de l'alcalde (cada vegada més, cal dir-ho) ha saltat del blog d'aquest (cada vegada més avorrit, institucional i restringit) al de'n Casellas.

    ResponElimina
  3. Anònim.;

    Ja em sap greu perdre un votant de les anteriors eleccions perquè n'hi va haver tant poquets que semblaria dificil perdre'n més. Estic convençut que la política que ha fet el PSC en els tres darrers anys l'ha situat com única alternativa possible a en Vila.
    En quan a la duresa, només et puc dir que la manera de fer reflecteix la forma de ser i en el meu cas duresa, ni és dolenteria ni és manca de correcció. No crec que segons quins papers acaramelats fossin creïbles en el meu cas. D'altra banda estic convençut que necessitem fermesa, responsabilitat i convicció.
    Tot i això si creus que els polítics ho fem tant malament et convido a remullar-t'hi, a venir i a ser-hi.
    Per últim quan vulguis podem tenir un canvi d'impressions i segur que la ciutat hi sortirà guanyant perquè el que necessitem és formar un gran equip. Per si no el tinguessis et deixo el meu mòbil 600588628
    Salut

    ResponElimina
  4. Rintintín,

    aquesta vegada no has apuntat bé...si!!, sóc un sociata penedit i, no!!, no sóc amic de l'alcalde.
    Pere, t'agraeixo la teva resposta. Vas de cara i això és d'agrair. Algun dia d'aquests m'encantarà fer-te un truc i fer un intercanvi d'opinions

    ResponElimina
  5. Estic d'acord amb en Rintintín. El fet que et ratifiquis en això que ets un sociata penedit no vol dir res: el teu anonimat et delata. Si realment no ets un amic de l'alcalde que es dedica a empastifar els blocs d'altri, signa amb nom i cognom.

    ResponElimina
  6. Amigo Pere No he visto ningun comentario entu bloc sobre el ultimo pleno y hay varios temas interesantes de saber tu punto de vista de la votacion,pero el que mas me preocupa es el de la escuela de hosteleria,ERC cuando estava en la oposicion estava en contra pero ahora por lo que me han dicho voto a favor¿me han dicho? no se que votasteis vosotros pero tambien informaciones de gente que dice estar informadas hay un informe del Interventor y del Secretario negativo que pasa con esto, y ya que publicas las actas de los plenos estos informes son publicos para que la gente de la calle nos podamos enterar o es documentacion privada ¿al ser informes que acompañan a un dictamen de un pleno que trato tienen.
    Es importante que la gente tenga las ideas claras de parar que sirven los informes de los tecnicos.

    ResponElimina
  7. Amigo:

    En esta entrada se trata del pleno.
    Nosotros votamos si a la escuela de hosteleria. Efectivamente existen dos informes demoledores sobre este tema pero la situación es tan grave que pensé que lo mejor es una salida hacía adelante y cuando estemos en disposición de hacerlo, arreglar el desaguisado.
    Permite que me demore unos días pero en cuanto vuelva de vacaciones colgaré toda la documentación que falta de Plenos y Juntas de gobierno. Tal y como pides colgaré los informes.

    Un saludo

    Pere Casellas Borrell

    ResponElimina
  8. Pere :Gracias por tu contestacion

    ResponElimina
  9. És una llàstima que no hi hagi practicament manera de fer arribar tota aquesta informació al públic de carrer. O serà manca d'interés o decencís d'aquest públic?... no ho sé. Si hi hagués manera o interés, a en Vila el votarien el seus amics, la gent de pela (per qui governa) i la gent del seu partit...

    ResponElimina
  10. Amic Pere.
    Para cuando vuelvas de las vacaciones me gustaria que tambien nos informases de la gasolinera que se proyecta en Eroski,alos de alli nos interesa mucho y que nos comentaes como esta el tema de la falta de licencia de la gasolinera de la carretera de las Forques,La del Eroski sustituira a la otra o habra dos ten proximas a las escuelas.

    ResponElimina
  11. Hola.;

    La benzinera d'eroski no substituirà d'en Belda. Demanaré la informació i penjaré les actes de la Junta de Govern que és l'organ que crec que és competent per l'aprovació.

    Salut

    Pere

    ResponElimina