diumenge, 24 de juny de 2018

No hi ha festa al barri

Enguany no es farà festa als barris de l’oest de la ciutat: a Coordinadora d’associacions de veïns Josep Casero ha anunciat que no celebraran festa a conseqüència de la inseguretat en la qual han de viure els veïns i les veïnes.

Em sap molt greu que s’acabi així. Al principi de mandat, com a tinent d’alcalde i regidor de seguretat, vaig ampliar el dispositiu Icària per destinar més hores de presència de la Guàrdia Urbana a Juncària, Cresques Elies, Culubret i Sant Joan; vam instar tot tipus de controls per lluitar contra el frau elèctric i vam iniciar inspeccions als locals comercials i de restauració per fer complir les ordenances.

Vam fer tot el possible per desallotjar el bloc del carrer Mandri, i ho vam aconseguir després de molt esforç de la Guàrdia Urbana, de Mossos d’Esquadra, dels Serveis Socials i dels savis del Barri de Sant Joan. Això va portar pau als barris; es van acabar les barbacoes i les piscines a mig carrer; va disminuir el vandalisme. En suma: es va millorar molt durant uns mesos.

Avui tot el que es va fer no existeix; les coses han tornat a anar de mal en pitjor i no hi ha qui pugui viure en pau allà.

Marta Felip ha posat  la seva inquina política per davant de la convivència i de la igualtat cultural i social. En aquella zona de la ciutat no guanya les eleccions –de fet el 2015 les va guanyar el PSC- i, per tant, per a ella és com si no existís;  aquest és el seu tarannà polític: si a algun lloc no li ballen l’aigua, per a Marta Felip deixa d’existir.

Ella i només ella és responsable de no haver augmentat el pressupost de serveis socials per pal·liar els greus problemes que viu el barri de Sant Joan, d’haver retirat els dispositius especials de GU i d’haver impedit la posada en marxa d’una unitat administrativa per tramitar les inspeccions de la GU a locals i poder sancionar els locals incomplidors. Per cert, més d’un any i mig després d’estar previst, ara ho ha posat en marxa en un altre exercici de cinisme polític.

Només se m’ocorre una sol·lució: marxi, senyora Felip, i deixi que algú que estimi Figueres governi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada