dimarts, 20 de gener del 2015

Revisió cadastral a Figueres, si jo fos Alcalde

Com almenys dos mil de nosaltres sabem, el govern del PP ha realitzat una revisió cadastral que permet al Govern de CiU a Figueres incrementar els ingressos per IBI en 2.000.000,00 €. El govern de Figueres, amb el regidor Toro al capdavant, s’ha afanyat a dir que tot és culpa de Madrid i dels propietaris i propietàries que han engrandit i millorat les seves finques; hem d’admetre que l’home té una facilitat per carregar els neulers als altres insuperable. En tot cas, és veritat que hi ha algun propietari que ha engrandit la finca, però les afirmacions del govern de Figueres són capcioses, ja que la realitat és que qualsevol pot haver engrandit la finca amb el pertinent projecte i llicència d’obres i no haver-ho dit al cadastre: és ben evident que els ciutadans no saben que no hi ha connexió ajuntament-cadastre i que el resultat d’aquest desconeixement és que l’ànim recaptatori de la dreta ibèrica i pròpia vol reclamar-los 4 anys d’endarreriments amb interessos.

El que el govern de Figueres no explica és que hi ha multitud d’afectats i afectades que no han engrandit res ni han fet cap tipus de reforma, però que el cadastre ha decidit que aquestes cases velles que ocupen són construïdes fa molts anys i que, per força, han d’haver fet alguna reforma que n’ha augmentat el valor i, per tant, els toca pagar. La realitat és que en molts casos el cadastre no sap ni quan s’han construït les cases ni si s’hi ha fet cap reforma. Mentrestant, el govern de CiU en general, i el regidor Toro en particular, es dediquen a aplaudir la nova clatellada fiscal fent veure que ni va amb ells ni hi poden fer res. 

Res més lluny de la realitat: si jo fos Alcalde exigiria al Cadastre que verifiqués una per una l’any de construcció de les cases als arxius de l’ajuntament, avisaria tots els propietaris als quals s’augmenta el valor de les propietats sense haver fet obres perquè poguessin fer al·legacions, establiria un servei d’assessorament jurídic per guiar els afectats i afectades i, sobretot, intentaria que els pagaments corresponents a anys anteriors es fessin sense interès i amb més d’un any de coll. 

En tot cas passat, el mes de maig posarem en marxa els mecanismes per arreglar aquesta nova sagnia als ciutadans de Figueres o, si més no, pal·liar-la.

(article publicat a Hora Nova el 20 de gener de 2015)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada