dimarts, 27 de gener del 2015

La circulació i l'aparcament a Figueres

Avui vull aprofitar el blog per explicar a grans trets quin és el nostre punt de vista sobre els problemes circulatoris de Figueres i què hi farem quan puguem prendre decisions.

Partim de la base que no aplicarem mesures producte de l'acord amb un sol àmbit professional o geogràfic, ni amb finalitats purament electoralistes: solucionarem el problema del trànsit a Figueres i ho farem amb els ciutadans; volem que aparcar a Figueres sigui fàcil i barat. Per això suprimirem el 30 % de la zona blava, tot i que garantirem la rotació mitjançant sistemes gratuïts, tot plegat a un preu raonable a la zona blava, de manera que no serà més car que a Girona.
Condicionarem els aparcaments del Rec Arnau i de la carretera de Llançà, de forma que no semblin - com ara - descampats on l'estacionament aparenti riscos. La nostra intenció és, finalment, arribar a acords amb pàrquings privats, hostaleria i comerç per promoure l'aparcament a preu raonable. 

Pel que fa a la circulació, estem convençuts que podem aconseguir que a la ciutat es circuli amb fluïdesa i tranquilitat, i ho volem aconseguir amb aquestes mesures, que volen feina i temps, però de les que n'estem convençuts:
- Sotmetrem a referèndum el model ferroviari, la comunicació amb l'estació nova i el futur dels passos a nivell.
- Completarem la ronda des de la carretera de Llançà fins a l'Avinguda Salvador Dalí
- Convertirem l'Avinguda Salvador Dalí en un bulevard de dos carrils per a vehicles privats, un carril bicicleta i grans voreres arbrades.
- Comunicarem el barri del Parc Sol i la zona esportiva amb la carretera de Llers i la de l'Escala. 
- Perllongarem el Passeig Nou fins l'Estació nova. 
- Suprimirem totes les esquenes d'ase innecessàries, i
- Potenciarem el transport públic noves línies amb busos petits.

Estem plenament convençuts que Figueres pot ser un lloc amable per circular-hi amb un vehicle i que això no té perquè fer-se en perjudici de la comoditat dels vianants; només cal aplicar la lògica i actuar amb sentit comú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada