dimarts, 22 de juliol del 2014

S'obre un temps apassionant

A partir d’ara s’obre un temps apassionant per a la política al nostre país. Per als socialistes ho és doblement després dels canvis de lideratges. Jo, com bé sabeu, no he donat suport ni a Pedro Sánchez ni a Miquel Iceta, però a partir d’ara toca mirar endavant i remar junts. 

Per al país el guió no és menys apassionant: la consulta ja és marcada al calendari i la reacció de l’estat desconeguda. Hi ha rumors insistents d’avançament electoral a Madrid i a Barcelona. 

I, com influirà això a Figueres? Tots els candidats i candidates ja són públics, excepte els (o les) de la Cup i de Figueres Democràcia. Tot està per fer i a tots se’ns gira un any apassionant, treballant per les nostres candidatures i programes, en definitiva, fent feina per la ciutat. Totes les incògnites són servides, fins a on la marca PSC ens afavorirà o perjudicarà als socialistes? El candidat Testart aconseguirà ser conegut i votat més enllà dels cercles habituals? Els seus vincles amb el NEC i l’exalcalde Armangué són bons o són electorament perjudicials? I a CiU? Com seguirà la coalició després del 9N? I l’Alcaldessa? Aconseguirà definir el seu projecte fora de l’ombra de l’ara Honorable? Aconseguirà fer un equip millor i més lleial que el que té? I en Monfort? Veurà recompensada la seva bona tasca? Els ciutadans premiaran o castigaran l’agressivitat de la portaveu del PP? Serà possible un pacte d’esquerres per desallotjar CiU de l’alcaldia? Sumarem prou regidors? I, si és així, ens posarem d’acord? 

I el més important: aconseguirem que voti més del 50 % de la ciutadania?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada