dimarts, 12 de novembre de 2013

Al·legacions a les noves ordenances fiscals

Avui hem publicat una nova nota de premsa relacionada amb les al·legacions que el grup municipal socialista ha presentat a l'esborrany de les futures ordenances fiscals de la ciutat pel 2014:

El PSC de Figueres presenta al·legacions a les ordenances fiscals per rebaixar la càrrega impositiva als ciutadans 

Pere Casellas: “Assistim a l’enunciat d’una paradoxa. En un moment en el què els ingressos de les famílies no augmenten, no podem aprovar una pujada dels impostos. És injust i va en contra de l’aplicació del sentit comú en la gestió d’una ciutat com Figueres, si s’entén aquesta gestió com un servei als ciutadans” 

El grup municipal socialista de Figueres ha presentat al·legacions al projecte que preveu un augment de l’1,7% de els noves ordenances que el govern de CiU vol aprovar en el pròxim ple, amb la voluntat de’ adaptar-les a l’increment acumulat de l’IPC que l’Institut Nacional d’Estadística fixa en un -0,1%, rebaixar-les i descarregar la càrrega impositiva sobre els ciutadans. En el plec d’al·legacions, el PSC també reclama a l’equip de govern que modifiqui la plusvàlua sobre els habitatges en casos de successió i ampliï la bonificació del 95% a cònjugues, parelles de fet, ascendents, descendents o adoptats. La proposta de l’equip de govern només preveu la bonificació o per als hereus que convisquin amb el causant en el moment de la seva mort, o per als hereus que tinguin més de 60 anys o menys de 19. 

El PSC proposa a l’equip de govern que, si no accepta l’ampliació dels casos de bonificació, que s’avingui a situar-la en el 65% per a les persones que no compleixen els requisits que especifica. En aquest mateuix sentit, les al·legacions del grup socialista reclamen que s’inclogui en la bonificació els garatges i places d’aparcament relatives a l’habitatge habitual, sobre la base del Reglament d’Impost sobre la renda de persones físiques, que diu que s’assimilaran a l’habitatge habitual les places de garatge adquirides amb un màxim de dues. 

Assistim a l’enunciat d’una paradoxa. En un moment en el què els ingressos de les famílies no augmenten, no podem aprovar ordenances fiscals que representen i avalen un increment de la càrrega impositiva. És injust i va en contra de l’aplicació del sentit comú en la gestió d’una ciutat com Figueres, si s’entén aquesta gestió com un servei als ciutadans”, analitza el portaveu socialista Pere Casellas.

Cliqueu aquí per consultar el document de les al·legacions presentades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada