dimarts, 16 d’abril de 2013

Nota de premsa

Avui us deixo dos continguts diferents.

D'una banda, un enllaç a emporda.tv on hi trobareu un interessant debat amb el regidor del grup municipal de CiU, en Jordi Masquef, on parlem de temes que afecten de ple la ciutat, com ara la N-II o el barri de Sant Joan
De l'altra, una nova nota de premsa que reprodueixo literalment:

El PSC de Figueres veu en la modificació del pla dels aparcaments de zones verdes que proposa l’alcaldessa Felip, el certificat de la falta de projecte de CiU a la ciutat 

Pere Casellas: “L’Alcaldessa Felip ha anat descartant tots els projectes de Vila que ja vam qualificar d’insostenibles o d’irrealitzables en el moment que es van aprovar. L’alcaldessa fa bé de retirar o modificar tots aquests projectes perquè Figueres no els pot assumir però ha de recordar i admetre que, en el seu moment, hi va votar a favor per aprovar-los i executar-los” 

La modificació del pla dels aparcaments de zones verdes que proposa l’alcaldessa Marta Felip constata la falta de projecte de CiU a Figueres i certifica el caràcter populista de les decisions de Santi Vila que han deixat a Figueres una herència de despropòsits i projectes per refer. "La primera etapa de l’alcaldessa Felip ha estat una mena de lletania en la què l’equip de govern ha anat descartant tots els projectes que ja vam qualificar d’insostenibles o d’irrealitzables en el moment que es van aprovar. L’alcaldessa fa bé de retirar o modificar tots aquests projectes perquè Figueres no els pot assumir però ha de recordar i admetre que, en el seu moment, hi va votar a favor per aprovar-los i executar-los”, exposa el cap del grup municipal socialista, Pere Casellas, en referència a la revocació de projectes que CiU tenia com a grans avanços per a la ciutat.

La decisió de Felip que deixarà en 721 les 2.495 places de zona verda que preveia el projecte de l’alcalde Vila, és l’últim exemple de com el govern de Figueres fa tentines de resultes de la seva falta projecte. “Ara, segons hem llegit a la premsa, l’alcaldessa Felip redueix la zona verda. Fa un temps CiU volia ampliar de 600 places la zona blava d’aparcament”, recorda Pere Casellas, que lamenta haver conegut els detalls del projecte a través de la difusió que n’han fet els mitjans avui dilluns: “És un altre exemple del canvi d’estil i l’eradicació de la transparència a l’alcaldia des de l’arribada de l’assessor Custey”. 

La llista de projectes revocats per Felip inclou la renúncia a traslladar els serveis econòmics de l’Ajuntament a un local del carrer Sant Pau, pel què l’alcalde Volia va firmar una opció de compra. L’alcaldessa ha descartat l’opció de comprar i, finalment, se’l quedarà el Consell Comarcal. Felip també ha hagut de fer marxa enrere el projecte del Montessori: Vila volia concedir una bonificació en la llicència d’obres per la qual l’escola s’estalviava 45.000 euros i Felip ho ha desestimat. L’alcaldessa també ha descartat el projecte del Parc de les Confessions que havia ideat el seu predecessor (i que tenia un cost de més de 2.000.000 d’euros) i s’ha desdit d’un altre projecte, pel qual l’alcalde Vila volia gastar 500.000 euros en la construcció d’una pista de tir amb arc. “Una ciutat no es pot governar anant d’un costat a l’altre com fa CiU a Figueres. Cal una major visió global de les necessitats dels ciutadans i una major sensibilitat per a la gestió dels recursos públics. L’alcaldessa ve a nosaltres desestimant aquests projectes. En certa manera n’estem satisfets però ens preocupa la falta d’idees de l’equip de govern. CiU s’ha instal•lat a l’entre poc i massa. De l’artificiositat i la hiperactivitat inaprofitable de Vila hem passat a la displicència i la falta d’imaginació de l’equip actual”, lamenta Pere Casellas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada