divendres, 25 de maig de 2012

L'horari dels plens i els polítics professionals

Avui s'ha fet pública una nota de premsa relativa a l'horari dels plens de l'Ajuntament i a les dificultats que tenim els grups de l'oposició per fer la nostra feina. A banda, he presentat una sol·licitud a l'ajuntament, que reprodueixo en aquest post, instant l'alcalde a programar els plens a un horari que s'adapti als qui no som polítics professionals i tenim una professió i una feina fora de l'ajuntament

El PSC de Figueres acusa Santi Vila d’impedir la presència de l’oposició als plens convocant els plens els divendres a les quatre de la tarda 

El portaveu socialista, Pere Casellas, s’ha dirigit per escrit a l’alcalde de Figueres per reclamar-li que convoqui els plens a partir de les set de la tarda. Per Casellas, el canvi d’horari “respon a la voluntat manifesta de Vila d’obstaculitzar la tasca de l’oposició i constitueix un atac directe als més bàsics principis en un país que es pretén democràtic” 

El grup municipal del PSC s’ha dirigit per escrit a l’alcalde de Figueres per expressar-li les dificultats que tenen els regidors per assistir al ple municipal convocat el proper 1 de juny a les quatre de la tarda. Els representants socialistes al·leguen motius laborals que els impedeixen assistir al ple. 

És el cas de la regidora Mireia Guerrero, que ha de realitzar la seva jornada a l’Escola Bressola de Perpinyà i no finalitza el seu horari fins a les cinc de la tarda, o el del mateix portaveu, Pere Casellas, que té assignat torn d’ofici de violència de gènere pel Col·legi d’Advocats de Figueres. 

Pel portaveu del PSC, “resulta del tot punt insostenible mantenir els plens a les quatre de la tarda dels divendres, excepte per als membres de l’equip de govern, tots alliberats o jubilats d’obligacions laborals”. 

Casellas ha manifestat que “representa una voluntat clara i manifesta de l’alcalde Santi Vila de menystenir l’oposició, d’impedir la seva presència als plens, i en definitiva, constitueix un atac directe als més bàsics principis en un país que es pretén democràtic”. Per aquest motiu, el PSC ha demanat a Santi Vila que convoqui els plens qualsevol dia de la setmana, però a partir de les set de la tarda, quan la majoria de representants de l’Ajuntament de Figueres ja ha finalitzat les seves obligacions laborals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada