dimecres, 1 de febrer del 2012

Sobre la retribució del govern de la ciutat

Avui hem publicat una nota de premsa en la que expliquem que tots els grups municipals de l'ajuntament de Figueres, - excepte el de convergència i unió, lògicament - hem presentat una moció amb una proposta de reducció de retribucions dels regidors de l'equip de govern municipal i les dels seus assessors.

Us la reprodueixo íntegrament. Considero, i no soc l'únic, que ja és hora de fer públiques determinades situacions i exigir maduresa i sentit de la  responsabilitat a qui pertoqui.

L’oposició de Figueres reclama a l’alcalde que els regidors només puguin rebre retribucions d’una sola administració

El PSC, el PP, ERC, la CUP I ICV critiquen la política d’indemnitzacions de CiU, acusen l’alcalde de limitar-los els mitjans i denuncien que les retallades anunciades per l’equip de govern en els càrrecs de confiança són una pura operació cosmètica

Els grups reclamen que les retribucions per assistència dels regidors de l’equip de govern es rebaixin també d’un 50% com s’ha fet amb les de l’oposició; exigeixen que es prescindeixi d’un dels tres càrrecs adscrits a l’alcaldia i que no s’ampliI el règim de dedicació del tinent d’alcalde Josep Maria Godoy

Els grups de l’oposició de l’Ajuntament de Figueres reclamen en una moció conjunta que els càrrecs electes del consistori només puguin percebre sous o indemnitzacions per assistència o qualsevol altre motiu d’una sola administració. Els grups reclamen, també que les assignacions per assistència a la junta de govern local es redueixin d’un 50% i quedin en 3.888 euros anuals, tal i com ha ordenat que es faci l’equip de govern per als portaveus dels grups de l’oposició. La moció inclou dues peticions més: que es prescindeixi d’un dels tres càrrecs de confiança adscrits a l’alcaldia i que no s’ampliï el règim de dedicació del tinent d’alcalde Josep Maria Godoy.

L’oposició sosté que la política retributiva de l’Ajuntament de Figueres aplica mesures d’austeritat als regidors i portaveus de l’oposició que ofeguen els grups. Les polítiques d’estalvi en assignacions i sous de càrrecs electes i de confiança de CiU, en canvi, són merament cosmètiques.

L’Alcalde Santi Vila va proposar, i aprovar inicialment, una nova retallada del 5% del sou dels càrrecs electes que s’afegia a una altra del 15% ja aprovada el mes de juny passat. A banda d’aquest ajustament en les percepcions per assistències dels regidors, l’equip de govern va proposar i aprovar inicialment una altra rebaixa del 50% en les retribucions per assistències dels portaveus.
Aquestes retallades, afegides a la manca de despatx, telèfon efectiu o suport administratiu, deixa els partits de l’oposició en una situació de precarietat per a l’exercici de les seves funcions.

Els portaveus de l’oposició reben ara 10.182 euros anuals i els regidors de l’oposició no portaveus 7.182 euros anuals. La despesa de l’Ajuntament de Figueres quant a indemnitzacions per assistències als regidors a l’oposició (que no comporten cap cost de seguretat social) és de 79.638 euros anuals, la mateixa quantitat que cobra la tinent d’alcaldessa Marta Felip sumant les seves responsabilitats a l’Ajuntament i la Diputació.

L’equip de govern disposa de 6 càrrecs de confiança, amb sous que van des dels 25.000 als 66.605,19 euros anuals. Tres regidors, els senyors Manel Toro, Joaquim Ferrer i Joaquim Felip, cobren un sou de 30.083,14 euros en règim de mitja dedicació. Tanmateix, al pressupost de l’exercici 2012 s’hi inclouen 30.083,14 euros anuals per a una nova mitja dedicació exclusiva per al tinent d’alcalde Josep Maria Godoy.

D’altra banda 6 regidors més de CiU, Pere Giró, Dolors Pujol, Sergi García, José Luís Yécora, Mercè Castellò i Sònia Trilla perceben anualment 14.958,00 € anuals.

L’Alcalde Santi Vila cobra 20.520,00 euros anuals per assistències i senyora Marta Felip en rep 17.958, també anuals. Els membres de l’equip de govern de Figueres Santi Vila, Marta Felip, Pere Giró i Quim Felip també cobren per la seva tasca política en altres administracions:

L’alcalde Santi Vila percep anualment del Parlament de Catalunya 78.422,44 euros anuals (30.156,56 dels quals corresponen a una indemnització per raó de distància) de manera que la retribució total de l’Alcalde Vila amb càrrec a les administracions és de 98.942,44 euros anuals.

La tinent d’alcalde Marta Felip percep 60.000 euros anuals amb càrrec a la Diputació de Girona com a diputada en règim de dedicació exclusiva. La seva retribució total amb càrrec a les administracions és de 77.958 euros anuals.

El regidor i Conseller comarcal Quim Felip cobra anualment del Consell Comarcal de l’Alt Empordà la quantitat de 24.000 euros per mitja jornada. La seva retribució total amb càrrec a les administracions és 54.083,14 euros anuals.

El regidor Pere Giró rep una indemnització per assistències al Consell Comarcal i pròximament s’incorporarà com a vicepresident del Consell Comarcal el regidor José Luis Yécora, que també rebrà les corresponents indemnitzacions per assistència.

Que la despesa de l’Ajuntament de Figueres en l’equip de govern, incloent salaris, assistències de regidors i salaris de càrrecs polítics és de 537.880,41 € anuals. No es comptabilitza el cost de seguretat social.

28 comentaris:

  1. Això és austeritat, sí senyor.

    ResponElimina
  2. Això és austeritat, sí senyor.

    ResponElimina
  3. Es repugnant que cada dia, per les noticies a tot el mon es veu tanta gent en problemes econòmics, i els personatges públics poden cobrar per dues administracions o més.

    ResponElimina
  4. Normalment opto per no respondre als atacs a que ens tens acostumats fruit d'un ressentiment que ve de lluny, però aquesta vegada ja en tinc prou. Us heu adonat de la bestiesa que heu escrit en forma de moció? has comptat quans regidors de grups a l'oposicio estan cobrant de dues administracions ? uns quants. Vols dir que no es mes honest deixar la feina particular i dedicarte totalment a l'activitat politica amb dedicacio exclusiva, exercint la presidencia executiva d' un Organisme autonom de la Diputacio, amb una plantilla de mes de 100 persones i 12 mlions d'euros de pressupost, a la vegada que em dedico a l 'ajuntament de Figueres pr 17000 euros bruts l'any cosa que a permes prescindir d'un Cap de personal que costava 60000 euros l'any? Potser el meu error ha sigut no compaginar l'activitat professional privada amb l'activitat politica i cobrar de tot arreu? I finalment, pots demostrar quines són aquestes targetes VISA que dius que disposem els regidors de govern? saps perfectament que es mentida. Espero que algun dia deixis de pensar amb l'estomac i pensis amb el cap

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta.;

      Convé no respondre amb l'estòmac i llegir les coses amb atenció, cosa que no tinc cap dubte que saps fer i que ara no fas.
      El que l'oposició demana és que només es cobri d'una administració per activitat política. És a dir que si ets mestre o secretària d'ajuntament no t'afecta. No emboliquis la troca amb interpretacions sesgades.
      Pel que fa a la feina que fas a l'Ajuntament i a la Diputació, considero que són de caràcter merament polític i només mereixes una de les retribucions. Pel que fa a la de Cap de Personal se perfectament de que va i ja fa 8 anys la vaig fer a meitat de preu i amb la meitat de recursos dels que disposes.
      La darrera, això de les targes VISA, ja m'explicaras d'on ho treus perquè fins a data d'avui cap regidor en té de VISA.

      Salut

      Elimina
    2. Benvolguda Sra. Felip:
      La honestedat és una paraula de formes arrodonides, que no punxen, però en el seu cas i el dels seus coreligionaris de partit a Figueres adopta formes enormement ampuloses i afilades, que fan mal.
      Lamentable i injustificable.

      Elimina
  5. Com a visitant casual del blog i observador alié a la cosa que es debat, em fa l'efecte que el to de la senyora regidora és impropi d'un càrrec públic.

    ResponElimina
  6. Un parell de preguntes per la Marta Felip aprofitant que ha intervingut:
    Quants regidors de l'oposició a Figueres cobren de diverses administracions?
    Els 17000 bruts que diu que cobra de l'ajuntament, quina retenció tenen? Com que són dietes, suposo que molt poca, no? O sigui, són nets, no?
    També és mentida que l'alcalde es desplaça al parlament de Catalunya en el cotxe de l'ajuntament malgrat que cobri 30.000 en dietes de la Generalitat precisament per això?
    I una pregunta per en Pere Casellas: Quines són aquestes Vises de que es parla aquí?
    Pago impostos a Figueres i voldria respostes. Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvolgut.;

      Jo no tenia notícia de cap tarja VISA fins a data d'avui. No sé a que es refereix la Sra. Felip.
      Els regidors que cobren de diverses administracions per TASQUES POLITIQUES són 5 del govern.

      Elimina
  7. Bona nit anònims: us responc el que em pregunteu.
    Respecte a regidors que estan a l'oposiciÓ que cobren o han cobrat d'altres administracions mentre eren regidors del'ajuntament de Figueres es molt facil saber qui ha estat al Congres dels Diputats, qui ha estat Directora de serveis territorials i qui esta al Consell Comarcal mentre es regidor
    Respecte la retencio que s'apliquen a les meves assistencies a l'ajuntament de Figueres, aquesta es d'un 21% concretament, i respece el meu sou a la Diputacio un 26% concretament, mes la corresponent cotitzacio a la seguretat social, etc etc
    Respecte el concepte dietes en les retribucions al Parlament, fer li saber que no inclou exclusivament quilometratatge,inclou altres conceptes que trucant al Departament de recursos humans del Parlament podra esbrinar
    Respecte les targes VISA, estic esperant que el Sr Casellas em respongui quines son aquestes targes que suposadament fem servir alclade i regidors de govern, tal i com va proclamaent per blogs i xarxes socials que tant li agraden

    ResponElimina
  8. Marta.;

    A veure si trobes un sol lloc on jo digui que feu servir cap mena de tarja! No se d'on ho treus.

    Salut

    ResponElimina
  9. Quina vergonya que la senyora tinent d'Alcalde mostri aquesta incapacitat absoluta a l'hora d'encaixar les crítiques, d'altra banda, basades en dades ben documentades. Crítiques, a més, que no em semblen atacs personals, com ella vol creure i fer creure.
    No entenc aquesta dèria de l'entorn "vilista" a parlar de "ressentiment" i a atacar sistemàticament de manera tan poc acurada qualsevol acció en la qual ensumin que intervé el senyor Casellas. Potser és que realment els fa por que els cantin veritats sabent de què es parla...
    No em semblen lògics tampoc ni el to utilitzat ni la tàctica d'intentar confondre el personal barrejant naps amb cols.
    No és el mateix cobrar de dues administracions alhora -quantitats gens "retallades", per cert- que tenir retribucions de l'administració mentre es continua tocant de peus a terra mantenint relació amb l'activitat professional pròpia i cobrant a tal efecte. Si una persona està disposada a sacrificar el seu temps personal durant el període en què decideix dedicar-se a l'activitat política i és capaç, com ha mostrat en Pere, de fer la seva tasca amb dedicació, honestedat i bones maneres, no sé on és el mal. Jo desconfio molt més dels que ho deixen tot per la política! Crec més en la gent que sap de veritat de què parla, senyora Felip!
    Ah! I no oblidem que els seus s'omplen constantment la boca parlant de sacrificis, de retallades i d'austeritat!

    Prou que ha costat que a la ciutat dels "detalls" s'adonin que calen també "retalls"!

    ResponElimina
  10. Jo encara estic esperant a que la senyora regidora ens expliqui això del xofer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. esta explicat sr.figuerenc emprenyat

      Elimina
  11. Sr Anonim, respondre al Sr Caselles vol dir no encaixar critiques? els encaixo perfectament, el Sr. Casellas te dret a dir el que li sembla, pero jo tambe tinc dret a respondre. O es que només pot fer monòlegs?

    ResponElimina
  12. Marta.;

    La discrepancia es bona i si es publica millor, aixi tothom valora. Ara be el que es prou serios es aixo de les VISES que em dius perque jo no he dit mai aixo ni de paraula ni en cap bloc o xarxa social. Caldria que ho aclarissis perque de Visa cap regidor no en te i amb aixo encara poses benzina al foc perque al final els ciutadans pensaran que si quan es que no.

    Salut

    ResponElimina
  13. Molt em temo que la Sra. Felip, desconeguda per als ciutadans de Figueres, ens costa un ronyó mantenir-la als ciutadans d'aquesta ciutat i la resta de la demarcació.
    Lo de les dietes i el cotxe oficial de l'alcalde hauria de ser competència directa de la Guàrdia Civil.
    El problema està en què la Sra. Felip i el Sr. Vila i així gran part del govern NO TOQUEN DE PEUS A TERRA i no hi han tocat mai. No saben quina és la realitat del país i de la ciutat que pressumptament governen, a causa principalment dels sous inflats (i injustificats), i els dels seus col·laboradors (triats a dit tots ells) que cobren per a no fer gaire res.
    Vostès fitxen? O es justifiquen dient que passen un munt d'hores treballant pel país? Per ara la seva titànica feina no llueix massa, per no dir gens. És una vergonya i gràcies a aquests personatges estan arruïnant Figueres.
    Celebro que l'oposició en pes, per una vegada, intenti posar en evidència aquesta desvergonya en què han convertit Figueres. Això ja no és ideologia, sinó sentit comú. Haurien de fer-ho més sovint, així podran deixar clar que el "règim" de Vila no és compartit unànime. Figueres té prop de 5.000 aturats..., aquesta és la realitat, no un Sant Jordi de 90.000€ que ensenya el cul orientat a ponent...

    ResponElimina
  14. Comparteixo el que diu el darrer comentari...
    i recordo que la moció que ha destapat l'olla, si no ho tinc mal entès, l'han presentada conjuntament TOTS els partits de l'oposició, oi?

    Ai, ai! Que a alguns se'ls veu massa el llautó... i no em refereixo a l'oposició!

    ResponElimina
  15. No està explicat, senyora regidora. Li faig la pregunta completa per si no ho ha entès bé. Voldria saber per què l'ajuntament de Figueres ha de posar-li al senyor alcalde cotxe oficial i xofer per anar al Parlament quan el senyor alcalde ja cobra per aquests conceptes com a parlamentari.

    ResponElimina
  16. Em semblen molts desafortunades les intervencions de la Sra. Felip però el que em crida l'atenció és que normalment quan es parla de l'alcalde en fòrums, en menys de mitja hora, el forum és assaltat per anònims que el defensen i mosseguen a qualsevol que gosi criticar-lo. En canvi, la Felip està sola aquí, defensant lo indefensable. Queda clar qui paga les lleialtats i a qui estan agraïts els estómacs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó "estòmac buit", les lleialtats les paga qui les paga, però tenint en compte que només són lleials a una persona, la reflexió és que ens surten molt i molt cars aquest personal "subaltern". Em pregunto què deuen cobrar, 50€ el comentari, 100? No sé, s'accepten ofertes que les coses estan molt malament...

      Elimina
  17. La meva opinió: aquestes nòmines, aquests privilegis, i sobre tot, aquestes actituds prepotents i de superioritat moral de certs polítics, ja són anacrònics. No pot ser que se'n vagi tot en orris i vostés, sra Felip, segueixin cobrant com si encara tots anessim muntats a sobre del dòlar i sobre tot, com si la seva gestió fos exemplar.
    La diputació, diu?... és una menjadora muntada per i per a polítics. Aprofiti-ho, que aixo s'acaba

    ResponElimina
  18. Sra. Felip, deixi's de targes. Si de cas això ja explicarà vosté on ho podem llegir. Però el que ens interessa en aquest moment, en que molts no arribem a final de mes gràcies a les decisions que molts com vosté prenen en el dia a dia, és per què vosté cobra de dues administracions, una d'elles a jornada completa.
    Serà legal, però a aquestes alçades de crisi i de segle, la ciutadania, fins i tot la que els pugui haver votat, no ho entén. I repeteixo potser serà legal però és totalment IMMORAL. I ara facin el que els dicti la seva consciència, si és que els en queda, però com hem perdut la capacitat de sorprendre'ns, m'hi jugaria el que vulgui que vosté continuarà embutxacant-se aquestes magnífiques quantitats fins que les urnes diguin el contrari.

    ResponElimina
  19. El Sr Casellas va formular una pregunta al Sr Vila en un xat del setmanari Emporà

    ResponElimina
  20. Senyora Feliiiiiiiiip!!!! Que ja no contesta?
    Si vol, jo li puc dir el nom del xofer. El problema és que no puc aconseguir proves documentals per a denunciar el senyor alcalde per delictes de malversació i prevaricació. Altrament, ja ho hauria fet. Però vostè de ben segur que pot accedir a les proves, veritat?
    Demostri tots (i dic tots) els viatges que ha fet el senyor Vila amb el seu xofer. Perquè vostè ja sap que si està en coneixement d'un delicte és la seva obligació denunciar-ho, no?

    ResponElimina
  21. La majoria de polítics sense vergonya justifiquen els sous magnífics que s'autoaudjudiquen al·legant greus i grans responsabilitats. Jo no he vist encara cap d'aquests bocamolls dimitir malgrat que la majoria d'administracions estan arruïnades i comencen a fer fora personal i apujar impostos.
    I vosté, senyora Felip, si cobra per dedicació exclusiva a la Diputació què diantre fa a Figueres, si no hi pot ser mai, teòricament?
    Sou una colla de pocavergonyes!

    ResponElimina
  22. Pere, molt ben fet de posar números al damunt de la taula. Ara veurem quin tractament li donen els setmanaris comarcals. Serà un bon baròmetre per analitzar la seva in-dependència al govern absolut de CiU.

    ResponElimina
  23. I què me'n digueu del patronat de la Fundació Salut Empordà? Són càrrecs honorífics o també cobren? Quan cobren? Qui m'ho pot dir?

    ResponElimina