divendres, 16 de setembre del 2011

Un discurs

El poema de Vicenç Villatoro fa així:

La primera persona del plural és mentida.“ (Sense invitació, Proa, 2011)


Amb aquesta cita va voler fer brillant el seu discurs Santi Vila el passat 11 de setembre davant el monument al President Wilson. Instants més tard els assistents van aplaudir fins a esgotar-se. Jo no ho vaig fer perquè em sembla una indecència que el principal responsable del benestar dels ciutadans elevi l’egoisme a categoria moral.


Ara entenc per què en aquesta ciutat se suprimeix el transport escolar mentre s’apuja el sou dels amics d’escola. El que no entenc és que s’aplaudeixi.

I és que després d’escoltar el discurs no em puc arribar a creure que un alcalde pensi així: simplement penso que es riu de tots i de totes, fins i tot del poeta.

4 comentaris:

  1. L'agressivitat del teu discurs tomba, precisament, el seu contingut, que no és del tot desencertat. No et fa cap bé usar aquest to tan radical. T'ho diu un exvotant.

    ResponElimina
  2. Ex votant.;

    T'agraeixo el comentari i en part el comparteixo, ho faig tant bé com sé. Intento no ser agressiu però el temps m'està demostrant que cal ser clar i transparent. Tots els que em coneixeu, i dono per fet que tu em coneixes personalment, sabeu que no és creïble que faci un discurs ensucrat. Com que el que no faré serà callar et prego que et miris el fons de les coses.

    Salut

    ResponElimina
  3. "La veritat és que Villatoro acabava de perdre la seva dona. Aquesta és la raó de fons d'aquests versos. És trist que un company de partit utlitzi el tema per a lluïment personal. No diu gaire a favor del nostre alcalde com a persona ni tampoc com a lector".

    ResponElimina
  4. Pere, esta molt be criticar els discursos dels altres per tapar la pobresa dels d'un mateix, aquest any, sense deixar-te el discurs a casa va sonar igual o mes mediocre, egocentric i poc sentit que el de l'any passat, nomes calia estar allà per notar la reaccio de la gent quan vas exposar el teu (perquè vas dir JO us demano) model federalista, potser que millorem una mica mes el que tenim a casa abans de criticar tant els de fora

    ResponElimina