dimarts, 19 de juliol de 2011

Primeres decisions

Després de conèixer les primeres decisions de l’Alcalde Vila gaudint de majoria absoluta al capdavant de l’Ajuntament, comencem a estar preocupats. És ben cert i notori que no comparteixo cap d’aquestes decisions, que considero dolentes per a la ciutat. Crec que la majoria reflecteixen nepotisme i són més política de revenja que cap altra cosa. Resta, però, per nomenar el cap de gabinet; avanço que molt probablement votarem a favor de mantenir aquesta figura i, si l’escollit/da fos una persona de confiança de l’alcalde i de l’oposició, hi votaríem a favor sense recança. En això, i en altres coses, mantinc la voluntat d’arribar a acords; així ho farem en els temes que necessitin l’acord de tothom perquè són transcendents per al futur de la ciutat, com, per exemple, el Pla General.

Tornant al principi, on tinc clar que l’alcalde no sap què fa és en el funcionament diari de l’administració. Una de les primeres decisions va ser voler despatxar abans d’hora el gerent de Fisersa SA, per raons polítiques, ja que l’empresa té beneficis- quan el seu contracte venç el proper novembre. Òbviament l’Alcalde s’ha hagut de fer enrere a contracor després de conèixer que hauria d’indemnitzar-lo. Per acabar-ho d’arreglar, va anunciar també en premsa que el gerent d’Ecoserveis, assumiria la gerència que quedava lliure sense haver-se preguntat si la doble gerència era compatible. El resultat ha estat que era incompatible, tal com li vaig advertir. Particularment no tinc res en contra que l’actual gerent d’Ecoserveis sigui gerent de Fisersa SA; -tot i que estem a les antípodes polítiques-, al contrari: és un home amb experiència i treballador; el que no podia ser era que compatibilitzés dos càrrecs amb interessos de dos amos.

Per reblar-ho millor, el nou secretari del consell d’administració de Fisersa era l’auditor de Fisersa Ecoserveis, fet que també el feia invàlid per al càrrec. Resultat: ha acabat renunciant a auditar Ecoserveis. Tot això em fa aconsellar al Sr. Alcalde que es contingui abans d’organitzar el municipi a cop de declaració a la premsa ja que, encara que tingui majoria, la llei hi és per complir-la.

En el que no s’ha equivocat és en el nomenament de l’ex-regidor socialista passat a CiU Pere Pujulà com a membre del Consell d’Administració de Fisersa en representació de CiU. Això sí que m’ha sorprès, perquè és un càrrec no remunerat... almenys, fins ara.

(article publicat al setmanari Empordà el 19 de juliol)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada