dissabte, 19 de març del 2011

Algú ha comptat els interessos de la festa?

Arrel del comentari d’un amic que és proveïdor de l’Ajuntament en què em deia que fa molt de temps que se li deuen diners vaig fer un parell de preguntes al regidor Ollé a la Comissió informativa sobre el termini de pagament a proveïdors. No hi va haver resposta al moment perquè sembla que és una qüestió misteriosa per al Sr. Regidor d’Hisenda. El cas és que hi ha informacions en premsa que parlen de 64 dies i d'altres, com el senyor Alcalde Vila,  que diuen que el termini és de 44. Del termini que indica l’Alcalde no cal que en parlem perquè tots sabem que ha recollit una enorme carbassa en gestió econòmica a final de mandat.

Sigui com sigui, la Llei 15/2010 obliga les administracions a pagar en 50 dies, i això no es compleix. Se m’ha dit que des del setembre l’Ajuntament no ha pagat la remesa ordinària als proveïdors. Per mirar d'esbrinar-ho vaig preguntar:

1. En quin termini paguem a proveïdors? 
Resposta: depèn de com es compti.
2. Quin és el mètode per fer aquest recompte? 
El regidor Ollé tampoc no ho va aclarir.
3. Vista la situació, vaig demanar quina era la darrera vegada que s’havia fet la remesa ordinària.
Veurem la resposta, en principi, de dilluns vinent en vuit.

En la mateixa comissió vaig demanar quan es liquidaria el pressupost. Legalment s’ha de fer ara, però el regidor em va manifestar que no ho sabia.

No sé què en penseu vosaltres, però us asseguro que en una empresa amb un pressupost de 50.000.000,00 € hi hauria un daltabaix amb el responsable financer si no sabés quan paga els proveïdors, quin dèficit té o quant deu.

Sabeu que, d’acord amb la Llei 15/2010, a partir del cinquantè dia l’Ajuntament paga un tipus d’interès per demora  7 punts per sobre de la darrera subhasta de tipus del Banc Central Europeu?  En aquest moment, més o menys, el 12 % anual. Cada mes el pagament a proveïdors és de més o menys 1.200.000,00 €. Si feu els números, observareu que el cost anual de cada mes de demora és de 12.000,00 €.

Si ho voleu més clar, en els darrers 7 mesos els interessos ens han costat 64.000,00 €.

Jo avui he pagat l’IVTM (Impost de circulació),261,00 €. Serviran per a la festa?

3 comentaris:

  1. El regidor que ha estat set anys a govern, també com a regidor d'economia o tinent alcalde, continua atacant sobre el tema econòmic. Fantàstic, així funciona la política, sense assumir cap mena de responsabilitat...mirant només a curt termini.

    ResponElimina
  2. Anònim, potser ho critica perquè en el mandat anterior es va redreçar la situació econòmica entre ell i el Sr. Macau, i veu com ara l'actual (des)govern tira els calés que no té en bestieses, bàsicament de caràcter electoralista i personalista. "-seguretat +escultures", el lema de Vila.
    Per cert, qui paga el darrer llibre de Santi Vila? Els soferts ciutadans, se suposa, no?

    ResponElimina
  3. D'anònim 1 a anònim2: no sóc qui dius que sóc. Sóc un votant socialista de sempre, però capaç de ser crític amb els seus. I tu? Gent com tu, acusant sense fonament, ha fet malbé el PSC i de ben segur que a les properes municipals ho veuràs més clar en forma de resultat electoral.

    ResponElimina