dimecres, 22 de desembre del 2010

808.000€ sense pressupost

El diumenge 19 el Diari de Girona va desvetllar que el govern de Santi Vila el passat mes de setembre devia 1.600.000,00 € a diferents proveïdors. A banda de deixar en evidència Santi Vila -feia 2 dies que havia dit que pagava a 44 dies-, la notícia va provocar que Francesc Canet acabi admetent l’existència de factures sense pressupost per valor de 808.000,00 €.

Aquesta és una situació sense precedents a l’Ajuntament de Figueres i cal valorar-la en tota la seva amplitud.
Permeteu-me destacar els següents trets:

1. L’import de 808.000,00 € obeeix en gran part a despesa generada per Ecoserveis i manteniment de la via pública. En confegir el pressupost el gener passat, vàrem advertir de la necessitat d’incloure-hi els 800.000,00 € que demanava Ecoserveis per a assumir la neteja del Costa Brava; aleshores Santi Vila s’hi va negar: va dir que amb l’estalvi de la neteja del parc bosc i el seu aparcament ja ho compensaríem. D’aquesta manera, atès que el pressupost no arribava, podia destinar diners a altres activitats, com escultures (150.000,00 €), pagar càrrecs de confiança (400.000,00 €) o fer estalvis per regalar 1.500.000,00 € per a l’empresa privada que pretén explotar l’spa gegant de la plaça de braus. Fixeu-vos en la gravetat del fet: no cobrim el que és imprescindible i, com que s’haurà d’acabar pagant, haurem pagat tots els capricis i irresponsabilitats que hem anat veient darrerament...
2. No podem dir que la despesa és inevitable, perquè en anys anteriors Ecoserveis i el manteniment de via pública existien igualment.

El 7 d’abril passat, en aquest mateix bloc vam advertir de la necessitat de posar en marxa un pla de sanejament. També ho vaig fer al Ple, i l’Alcalde Santi Vila em va titllar d’irresponsable... Doncs bé, ara pregunto jo: qui és què??
Per arreglar-ho proposem la immediata celebració d’un ple extraordinari per crear una comissió destinada a redreçar les finances municipals; aquesta comissió  hauria d’estar composta per tots els grups i presidida per Francesc Canet.

Un cop garantit el pagament a proveïdors, cal que l’equip de CiU assumeixi les seves responsabilitats polítiques: es va expulsar el grup socialista per haver gastat 167.000,00 € sense pressupost; ara cal que pleguin els que han gastat 808.000,00 € de més.

Ah! Només una cosa: això no acaba aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada