diumenge, 31 de maig del 2009

Homes 157 vs Dones 29

M’explico: a Figueres hi ha 480 carrers, places, passatges, avingudes i vials diversos. N’hi ha 157 amb nom d’home i 29 amb nom de dona (de les quals 11 són santes o tenen connotació religiosa).

Aquesta desproporció resulta difícilment explicable en termes de justícia de mèrits; per tant el problema rau forçosament en una altra banda: en els darrers 30 anys no hem aconseguit treure’ns de sobre el pes d’una visió molt conservadora de la societat figuerenca. No hem estat capaços de donar un cop de puny sobre la taula i deixar d’oblidar sistemàticament a la meitat de la població. Des de la dreta més conservadora se’m dirà que això no és important, que pot esperar, que en definitiva el país es construeix asfaltant carrers o creant llocs de treball. No hi estic d’acord, no podrem evolucionar com a societat ni com a persones mantenint-nos en estructures de pensament ancorades en el segle XIX. Només construint una societat sense cap discriminació, podrem construir la ciutat que volem. Una ciutat en la qual totes i tots hi tindrem cabuda, on els nostres fills i les nostres filles tindran futur i els que vindran darrere els ho reconeixeran sense cap pàtina de relativisme neoconserador, siguin homes o dones. Sovint, massa sovint, un problema només és una pregunta mal formulada.

Per fer això possible proposaré a la secretària de la dona del PSC a Figueres i regidora, Núria Navarro que prengui les iniciatives que calguin per tal que a partir d’ara els noms dels carrers siguin de dona.

Podeu fer-me arribar tots els noms per a carrers que considereu oportuns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada