dimarts, 27 de novembre de 2007

Entitats i pasta rufa

La setmana passada vaig assistir a la presentació de les conclusions sobre el congrés del paisatge celebrat a Figueres sota els auspicis de l’Institut d’Estudis Empordanesos. No cal que us digui l’interessant que va ser la conferència a càrrec d’en Pere Gifre, actual president de l’IEE i de l’expresident Eduard Puig. Sobretot però, el que més em va agradar va ser els dos volums de comunicacions i ponències que sorgeixen del congrés.

Ara bé, ja em perdonareu però hi ha una altra qüestió que realment em va deixar un magnífic sabor de boca: la gran quantitat de col·laboradors i partners que l’IEE va aconseguir implicar en el seu projecte, que varen aportar el seu patrocini. Jo mateix soc soci de l’IEE i amb la quota que anualment es satisfà, soc conscient que no es podrien organitzar aquests tipus de accions. Així doncs tenim un exemple ben clar de com s’han de fer les coses, no sempre s’ha de confiar en les subvencions de les administracions públiques perquè a vegades poden no arribar o molt sovint poden son insuficients. Com tots sabeu, en la seva entrada al govern, el PSC va apostar fort per la política cultural, però no per la repartidora, cal deixar ben clar que el regidor Llueca i jo personalment apostem per una bona sacsejada: sempre que sigui possible s’optarà per incentivar la corresponsabilitat, és a dir intentarem que en alguns casos l’aportació de l’Ajuntament estigui aparellada al que s’hagi pogut obtenir de fons privades o altres administracions. Aquest és un criteri que ens aplicarem a nosaltres mateixos, hem de crear un pool de mecenatge per a la temporada de teatre, començaré a treballar-hi d’immediat perquè cal pujar la quantitat i qualitat de les representacions que es realitzen a la nostra ciutat i sobretot fer-les molt més assequibles als ciutadans i ciutadanes.

Altre tema és el de les subvencions a entitats de reconegut nom, cal que aquestes entitats facin propostes que siguin engrescadores, és important aquest matís perquè cal preservar, cuidar i mimar les nostres entitats però aquestes han correspondre als ciutadans amb elaborades iniciatives que les facin encara més grans del que van ser en el passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada