dimecres, 27 de juny del 2007

Prudència

Llegeixo els setmanaris i noto certa urgència al govern de CiU de Figueres per tancar un acord ràpid amb algun grup de l'oposició per constituir un govern amb majoria.

Al meu entendre no n'hi ha cap d'urgència; el PSC s'ha compromès amb la governabilitat i em va semblar entendre que ERC tres quarts del mateix (encara que em guardaré d'opinar sobre casa aliena i menys sobre intencions), doncs a treballar que pals a les rodes si el govern té seny no n'hi haurà cap. Un cop transcorregut un termini prudent en el que el govern hauria d'haver demostrat la seva capacitat de treball, honestedat, efectivitat i voluntat de complicitat ideològica, llavors el govern de CiU, només llavors, es trobarà en condicions de tancar un pacte amb alguna altra força, si és que és realment necessari.

D'altra banda les urgències d'un partit no poden violentar la realitat electoral, en termes d'higiene democràtica, una entrada del PSC al govern municipal dies després de les eleccions no és coherent, i coherents ho hem de ser tots, els que acaben d'arribar i els que hi erem i aspirem a tornar a ser-hi aviat.

Cal però que no oblidem quin és l'objectiu: tirar la ciutat endavant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada