dimarts, 1 de maig del 2018

No cal privatitzar res

El Govern de Figueres prepara una licitació per donar la concessió de l’enllumenat i la jardineria de la ciutat a tercers privats.  El resultat serà que aquests serveis, després d’haver estat gestionats per una companyia amb participació pública,  passaran definitivament a mans privades. No podem admetre-ho. Des d’una perspectiva d’interès dels ciutadans i les ciutadanes és bo que la gestió d’aquests serveis sigui en mans públiques, bé per abaratir el cost,  bé per revertir-ne els possibles beneficis a tots els ciutadans i les ciutadanes; és més, una de les condicions per les quals vam votar favorablement al contracte d’escombraries era, precísament, la municipalització dels serveis d’enllumenat i jardineria.

És ben evident que avui al ple de Figueres la majoria correspon al centre-esquerra i farem un mal favor a la ciutadania si permetem que la dreta minoritària, que ostenta el govern, privatitzi un servei que és excel·lent en jardineria i que si no és prou bo en enllumenat és perquè els governs de CiU -que sempre han governat en majoria o, quan ho han fet en coalició, han mantingut la regidoria competent-, no han invertit gens en la modernització de l’enllumenat.

De fet, a principi de mandat, i amb nosaltres al govern, es va preveure una inversió anual d’1.000.000,00 € per a la renovació de l’enllumenat, que és evident que el govern de Marta Felip no ha dut a terme.  A banda d’altres aspectes, cal tenir en compte que la renovació implica un estalvi del 30 % en consum , estalvi que havia de servir per finançar la inversió.

Ara, com que la inversió i la feina no s’han fet, Marta Felip es veu obligada a privatitzar el servei per tal de recuperar temps; per això malbaratarà els diners de l’estalvi energètic regalant-los a un concessionari privat, furtarà als figuerencs un servei que revertiria en el seu benestar i la seva butxaca i empitjorarà les condicions dels treballadors i les treballadores que s’ocupen del servei i que durant anys han hagut de fer miracles.

És a la nostra mà evitar aquest disbarat, però per aconseguir-ho cal que la perspectiva progressista dels grups a l’oposició, que hi és i som majoria, eviti una altra mesura electoralista de Marta Felip, allunyada dels interessos dels figuerencs i les figuerenques i que només pensa en els seus interessos electorals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada