dimarts, 17 d’abril de 2018

Les càmeres i la solució a Figueres


Acabo de llegir que, finalment, les càmeres de seguretat a l’oest de la ciutat seran operatives ben aviat. Ha costat anys; de fet, fins que no s’han fet mocions i els veïns han vingut dues vegades al Ple a reclamar que l’Alcaldessa compleixi la seva paraula ningú de l’equip de govern no ha mogut un dit. Al contrari, el que van fer va ser treure la partida el 2015 i, posteriorment,  durant la negociació del pressupostos del 2016 previs a la nostra expulsió del govern negar-se a incloure el finançament de 240.000 per a aquest assumpte que el PSC reclamava. Aquesta retirada de fons, vehementment negada per Masquef al darrer -ple en un dels ridículs més grans dels darrers anys-, però acreditada als veïns més d’un any abans per la lectura dels emails del propi regidor amb un servidor era la cirereta de l’aixecada de camisa que anaven fent als veïns de Juncària, Culubret, Parc Bosc i Sant Joan.

Vista la situació, és evident que la Sra. Alcaldessa només fa alguna cosa quan el problema es trasllada al mig del saló de plens; altrament, la inoperància és clamorosa. I aquesta actitud de l’Alcaldessa és arriscada i molt perillosa, perquè, llavors, molts col·lectius que esperen solucions per part del govern (solucions que no arriben mai) es poden plantejar algunes preguntes. Què cal fer per tal que s’actuï? Si les persones amb emergència habitacional acampen al saló de plens, potser l’Ajuntament acabarà condicionant algun pis dels que va comprant i el podrà posar a disposició dels necessitats i no es limitarà només a parlar-ne als mitjans? Si es comença a circular amb cotxe per la plaça de l’Ajuntament faran alguna cosa amb la circulació? Si s’omple d’escombraries el saló de plens la ciutat serà més neta? Si les entitats esportives fan un partidet al saló de plens durant el plenari el pavelló es tirarà endavant?

La deixadesa de l’Alcaldessa i el seu equip, potser, poden provocar l’afartament definitiu d’una inoperància que, en aquest cas, comença a ser històrica i inigualable. I pensen continuar així fins que arribin les eleccions de 2019...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada