diumenge, 10 de gener de 2016

Un impuls real als emprenedors

En un post del mes de maig de 2015 explicava quines eren les mesures que posaríem en solfa si arribàvem al govern; escrivia que la nostra voluntat era modificar les ordenances fins on poguéssim per tal de facilitar que les empreses s’instal·lin aquí. Fa poc es van aprovar les ordenances fiscals que han de regir el 2016 i, si hi feu un cop d'ull, veureu que hem complert.

Fins ara, la llicència d'obertura per obrir una botiga de 100 metres quadrats en un dels carrers gairebé cèntrics de la ciutat costava més de 1.600 euros; a les ordenances de 2016 s'ha introduït una bonificació del 95% per a les activitats en locals de fins a 150 m2 si el titular no ha superat l'any anterior els 500.000 euros de xifra de negoci o si no n'ha exercit mai cap. Amb aquesta bonificació la mateixa botiga pagarà una quota de poc més de 50€.

A banda de la llicència d'obertura (que ara, i per un canvi de normativa, s'ha simplificat força i és més àgil) habitualment cal obtenir una llicència d'obres i pagar-la a l'ajuntament. Posem per cas que les obres per adequar un local de 150 metres quadrats tinguin un pressupost de 10.000€. En aquest cas, fins ara s'haurien hagut de pagar gairebé 500€ per la llicència d'obres; ara, però, s'ha introduït una bonificació del 75% de l'impost (no pas de la taxa) quan es tracti d'obres de modernització i millora de petits locals comercials de menys de 150 m2 quan l'interessat no hagi superat els 500.000 de xifra de negoci l’any 2015. Per tant, a partir d'ara l'import no superarà els 200€.

Més exemples: els canvis de titular de llicències d'establiments i botigues; fins ara, un canvi de nom d'una activitat de 300 metres quadrats al rovell de l'ou, per exemple, podia arribar a costar més de 1000€ i un restaurant o un bar podien arribar a pagar gairebé 3000€ pel traspàs. Ara, qualsevol canvi de titularitat d'una llicència d'obertura només costarà 200€.

Amb aquestes mesures esperem incentivar la instal·lació de noves activitats i empreses i, en definitiva, la creació de feina i riquesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada