diumenge, 25 d’octubre del 2015

A Figueres no es fa negoci amb la crisi

No és cap secret que a Figueres la crisi ens ha colpejat molt fort, segurament més que a altres ciutats de l’entorn a causa de la nostra estructura social. Estic convençut que això ha comportat que alguns s’hagin volgut aprofitar de la situació i hagin tingut conductes incíviques emparades en el sofriment dels altres.

Aquest és el cas de les ocupacions de pisos, una situació que a Figueres ha proliferat en els darrers temps i que ha propiciat un efecte crida que ha provocat que persones vingudes de municipis llunyans s’hagin vingut a instal·lar en edificis de la ciutat. La realitat és que alguns fins i tot han arribat a cobrar traspassos i a muntar negocis il·legals al voltant dels d’habitatges ocupats, obtenint la informació de les pàgines web i les entitats bancàries.

Hem lluitat contra aquestes pràctiques des de la Guàrdia Urbana, en la mesura de les nostres possibilitats,  regularitzant, simplement, els comptadors de llum i aigua. Amb aquesta actuació la majoria dels ocupants han abandonat la seva actitud i han tornat d’on venien. En total, a hores d’ara, s’han fet 43 intervencions d’aquest tipus.

No obstant això, des del serveis socials hem estat amatents a trobar solucions a les persones que ocupaven per no haver de viure al carrer.

A Figueres intentem que tothom que ho necessita i hi té dret disposi d’atenció, però no permetrem que ningú s’aprofiti de la misèria en nom de la crisi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada