dimarts, 13 de maig de 2014

Recaptar

Al darrer ple vam votar contra el nou increment d’impostos que el govern de CiU aplica als ciutadans de Figueres. Després d’anys consecutius incrementant la pressió fiscal per tal de poder eixugar el dèficit de l’ajuntament, que l’avui Honorable Santi Vila va deixar en 9.500.000,00 €, i situar-lo a més o menys 2.000.000,00 €, l’Alcaldessa i el seu Regidor d’hisenda, Manel Toro, ens obsequien amb una nova pujada d’impostos, ara en forma de revisió cadastral. Addueixen que, o fan la revisió del valor cadastral dels immobles, o augmenten l’IBI un altre 10 %; també ens diuen que no tenen cap més remei perquè el govern del PP els obliga a una cosa o altra. 

Nosaltres no estem d’acord a incrementar l’IBI, les plusvàlues o a ajudar que altres administracions recaptin més via IPT, AJD, OS o IRPF, com tampoc no estem d’acord amb l’augment de tarifes de zona blava o la implementació de la zona verda. Venim d’incrementar tots els impostos un 1,7 % quan l’IPC ha estat 0,2 % i el govern de CiU ha obtingut 1.900.000,00 € més que l’exercici anterior. El Govern s’entesta a negar i amagar l’augment impositiu mentre ens n’aplica un altre. 

El regidor s’excusava en la impossibilitat de no complir el que disposa el govern popular i ens repta a dir què faríem nosaltres. Doncs la resposta és ben fàcil: compliríem amb l’augment cadastral i rebaixaríem tots els impostos i taxes municipals l’equivalent al que augmentaran els impostos i taxes amb l’aplicació de la revisió cadastral, i ho rebaixaríem un 5% que és el que farem quan arribem a l’Alcaldia. 

No hi ha altre camí que rebaixar els impostos i les taxes. La política de la Sra. Felip ha portat el govern a escurar les butxaques de la majoria dels figuerencs fins a intentar treure el darrer euro per fer front al deute existent i a l’enorme despesa corrent que ens ofega, i que sovint és qüestionable (com els més de 400.000,00 € del festival de circ). 

Sovint es pregunta des del consistori per què els comerciants no obren el diumenge: doncs perquè no poden assumir les inversions necessàries per a poder atendre els negocis. No seria millor recaptar menys i donar un cop de mà a les nostres empreses? Crearíem ocupació i lluitaríem contra la insuportable xifra del 29 % d’atur entre els joves. Doncs bé, això és el que farem: menys impostos, més ajuts directes a l’economia i una millor gestió. 

Mentrestant, el govern de CiU tornarà a apujar els impostos...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada