dilluns, 27 d’agost del 2012

Entrevista al Punt Diari

La setmana passada el Punt - Avui publicava una entrevista en la qual repassava l'actualitat de la ciutat de forma sintètica i resumida. Avui la reprodueixo íntegrament.

"Com valora aquest mandat? 
La situació econòmica és catastròfica. Hi havia nou milions de dèficit, es va fer un crèdit d'un milió i gràcies al ministre Montoro s'ha baixat a sis milions. Estem pagant 1,5 milions d'interessos i destinem diners del carrer Pep Ventura a cobrir dèficit. Les obres serveixen per pagar el dèficit que generen els amics de l'alcalde i els regidors de CiU, de 500.000 euros anuals. Aquesta gent s'està enriquint amb les escorrialles del naufragi amb sous fora d'òrbita. 
És un govern amb uns regidors de decorat mentre els càrrecs de confiança fan la poca feina que hi ha. L'alcalde ens vol vendre l'escola Corella i parla de grans projectes com l'hotel l'Aigua, però els carrers cauen a trossos. És trist tenir una persona que no toca de peus a terra i que es dedica a fer política de baix nivell, passejant amb l'exalcalde que li fa d'escolanet. Tenim una ciutat governada per indocumentats que pren la ciutat per indocumentada. L'obra que ha perdut una subvenció europea de l'antic escorxador n'és un exemple i el PSC ho havia advertit. 

S'han fet coses positives? 
N'hi ha molt poquetes. Em costa moltíssim. La voluntat de tirar endavant el pla urbanístic és una bona cosa. Ens sembla positiu i molt necessari i no veiem malament la despesa que es fa. El govern ha estat optimista i costarà molts diners, però el PSC no dirà res. 

Ha estat molt crític amb projectes com ara el Montessori. És un tema de prioritats polítiques? 
Ens ha decebut molt el tema del Montessori. Com s'atreveix a repercutir a les llars d'infants el cost del que retalla la Generalitat i sé que bonificarà la llicència d'obres al Montessori. És inaudit. És una política de dretes. No fa polítiques d'esquerres com diu. Li he sentit a dir que representa la dreta i l'esquerra. Només falta l'esperit sant. És algú que no és conscient de les dificultats dels ciutadans. L'alcalde ha perdut el contacte amb la realitat. I l'harmonia al govern és molt poc sòlida. Hi ha qui no està d'acord amb això. Hi ha regidors que fan la feina però la voluntat política és una altra. La voluntat d'un alcalde que no toca de peus a terra, que es passa molt temps a Barcelona i a les estones lliures es dedica a fer d'oposició de l'oposició. 

Atribueix a l'alcalde la situació econòmica? 
Sí. Es dispara el dèficit els dos últims anys de l'anterior mandat amb pressupostos ficticis. Això va provocar que entréssim en aquest mandat amb dèficit. El regidor d'Hisenda d'ara està arreglant la situació. L'anterior regidor d'Hisenda i l'alcalde són els pitjors gestors de la democràcia. 

CiU diu que van estar al govern. 
A la primera liquidació negativa, l'any que vam sortir del govern, i ja li vam demanar que virés i el que van fer és causar un dèficit estratosfèric. Dubto que l'alcalde tingui ni idea de quan es va generar aquest dèficit. La realitat és la que és. L'únic que es posa en aquesta ciutat són flors. El parc de les Aigües s'està reparant amb guix perquè no hi ha diners per posar-hi fusta. 

Té una relació complicada amb l'alcalde. Ve del pacte? 
Quan teníem el pacte la relació era bona. L'alcalde i jo aguantàvem el pacte. Però quan es va trencar, es va anar enfadant moltíssim. Li hem dit coses que no li agraden. Fem una oposició traient les seves contradiccions i no li agrada. L'alcalde no suporta que algú li digui que els que promouen la plaça de Braus no són solvents i acabi sent veritat. Jo no li tinc animadversió. No li perdono el que va fer i se m'ha acusat de rancorós però tinc memòria. Parlo del motiu de fer-nos fora i difamar el regidor Llueca i insultar-lo públicament. No té nom. Estic enfadat i la relació és tensa? Sí. I el considero poc documentat per tenir un càrrec com el que té. 

Es tornarà a presentar el 2015? 
Sí, excepte que l'assemblea local digui que no. He dit que Santi Vila no és un bon alcalde i sí és un bon polític i era un candidat difícil. Però les coses van canviant i cada vegada que em diu que plegui m'encoratja. Quin ple més tranquil tindria sense en Francesc Canet i sense mi. 

La majoria absoluta dificulta la feina de l'oposició? 
Sí, és terrible. Hem presentat una instància demanant mitjans per tots els grups municipals. Si passen tres mesos i no responen, anirem al contenciós administratiu perquè és l'única manera. No escolten res i busquen anorrear l'oposició. No se'ns convida als actes. Aquest és l'estil. No havia vist mai una cosa així. 

Què creu que caldria fer a partir d'ara aquest mandat? 
El pla d'urbanisme ha de ser urgent i ens ha de convertir en una ciutat turística i comercial al voltant del Museu Dalí. S'ha de fer immediatament S'hi han de destinar tots els recursos. I com ho hem de fer? Amb màxima austeritat. El que reduïm ho hem de destinar a aquest objectiu. I prioritzar. Si vols fer l'escola de Corella no t'emboliquis a parlar del parc de les olors, a l'hotel de l'Aigua. No n'hi ha prou amb obrir els diumenges. Hem de fer promoció ben feta, generar activitat econòmica. I ens dediquem a fer projectes que suposant que sortissin, quan tindran una incidència? El pla urbanístic ha de preveure la rehabilitació d'edificis, el creixement en alçada en alguns llocs i crear mitjans per crear llocs de treball. No compartim cap de les prioritats del govern. 

Quina posició té el PSC respecte als canvis d'estratègia del govern Vila amb el tren i l'N-II?
L'alcalde no m'explica res sobre si hi ha canvis de posicions. Mentrestant, el nostre projecte continua sent el de l'estació de ponent. Preferim esperar i que es pugui fer ben fet perquè que sigui un soterrament és una fal·làcia. Pel que fa a l'N-II és urgentíssim i més amb el nivell d'accidents que hi ha a la ronda. Tampoc crec que s'hagi de fer bandera i anomenar-ho corredor de la mort però és urgent."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada