dijous, 8 de març de 2012

Nota de premsa

Avui reprodueixo íntegrament una nota de premsa relativa a la petició que el grup municipal socialista ha fet a l'ajuntament perquè informi dels contractes celebrats i pagaments fets pel consistori a l'Associació Catalana de Municipis, a l'entorn del secretari de la qual s'ha fet públic un cas de corrupció els darrers dies.

El PSC instarà l’Ajuntament de Figueres a sol·licitar que l’Associació Catalana de Municipis actuï com a acusació particular contra Josep Maria Matas

El grup municipal socialista vol conèixer al detall quins són els pagaments efectuats per l’Ajuntament de Figueres a l’Associació Catalana de Municipis des de 2007 fins a la data actual

El PSC de Figueres se sent preocupat arran de les darreres informacions aparegudes als mitjans de comunicació que denuncien que una empresa de Josep Maria Matas -únic administrador i treballador- va facturar prop d’un milió d’euros a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) quan n’era el secretari general. Per això, el grup municipal socialista ha demanat a l’equip de govern tota la informació detallada sobre els pagaments que l’Ajuntament de Figueres va efectuar a l’ACM des de 2007 fins a l’actualitat. A més, exigeix que el consistori sol·liciti a l’ACM que actuï com a acusació davant aquest presumpte delicte de corrupció i desviament de diners públics.

El portaveu del PSC a l’Ajuntament de Figueres, Pere Casellas, ha recordat que la ciutat va acollir entre el 27 de setembre i el 14 d’octubre de 2010 la primera -i única- edició de l’Escola de Tardor de Govern Local, organitzada per l’Ajuntament, l’ACM i la Càtedra Enric Prat de la Riba d’Estudis Jurídics Locals (UAB), de la qual és titular l’advocat Miquel Roca i Junyent.

L’esdeveniment va tenir un cost directe per a l’Ajuntament de Figueres de 12.000 euros. Pere Casellas ha explicat que “el PSC va votar en contra de la celebració d’aquest esdeveniment formatiu perquè, va considerar que l’import destinat als cursos, amb escassa assistència, tal com havia pronosticat el grup municipal socialista, es podia haver emprat a activitats formatives orientades a famílies en situació d’atur, i no a un públic estrictament polític, format essencialment pels regidors del grup de CIU i càrrecs eventuals de confiança del govern”.

A més dels 12.000 euros per una iniciativa que estava condemnada al fracàs, l’Ajuntament de Figueres ingressa anualment 7.100 euros i 7.800 euros a la Federació Catalana de Municipis pel fet de pertànyer a l’Associació de Municipis de Catalunya. “Davant la presumpció que part d’aquests diners podrien haver servit per promocionar una conducta que està per determinar si ha estat il·legal, però en tot cas no és ètica ni d’acord amb el que s’espera dels càrrecs electes, volem explicacions de l’alcalde” ha conclòs Casellas.

1 comentari:

  1. Doncs si el tal Matas s'havia embutxacat un milió, el seu amic Solà, també regidor a Vic, no s'havia quedat curt: el 10% del pressupost de l'ACM (Amics i Coneguts i Màfies) en empreses pròpies: http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/03/07/catalunya/1331155699_179328.html

    De veritat que Figueres també paga a aquests brètols?

    ResponElimina