dilluns, 16 de gener de 2012

Intent d'ERO a Fisersa

Fa dies que en Santi Vila va anunciar a so de bombo i plateret diverses mesures per arreglar les finances municipals presentant-se com la persona que solucionaria els mals causats per la crisi. Primera fal·làcia: la crisi de l’ajuntament de Figueres l'ha causada una previsió d’ingressos molt per sobre de qualsevol criteri de raonabilitat; un exemple són els 2,6 milions d’IBIS endarrerits que ni s’han recaptat ni se’ls espera, fins al punt que no són ni a la previsió d’ingressos!

Com molts m’heu fet notar, he esperat uns dies a pronunciar-me al bloc, encara que al ple ja ho vaig fer, per veure què hi deia el senyor Alcalde o si algú ens explicava als membres del consell d’administració què passava. Bé: no ens van dir res, excepte el senyor Alcalde, que va dir al Ple que ell volia estalviar 600.000€ a Fisersa i que li era ben igual el mètode.

En aquest context es va anunciar la necessitat de reduir la despesa a Fisersa en 600.000€ i, per tant, de fer un ERO. Aquest és un ERO, com tots els que ha intentat l'administració convergent amb les empreses públiques, abocat al fracàs. En primer terme, perquè la facturació es reduirà per decret del senyor Alcalde perquè pretén pagar menys pels mateixos serveis, no pas per una qüestió de mercat. Suposo que seguirem bevent la mateixa aigua! El que hauria de fer és augmentar el catàleg de serveis i fer encara més rendible l’empresa. En segon terme, perquè un treballador d’una empresa pública que ha fet unes oposicions no pot ser acomiadat així com així.

Es fa difícil comprendre com s’ha augmentat el sou dels càrrecs de confiança, s’han regalat quadres de 36.000€ a l’església, s’augmenta la partida de despeses del Sr. Alcalde fins als 183.000€ o s’ha augmentat el sou d’altres treballadors vinculats a l’ajuntament de manera bàrbara, força d’ells ex-interventors de CiU a les darreres locals, un increment del que participen en un 8,97 % empreses privades sòcies de l’ajuntament.

Es fa difícil comprendre com els membres del consell d’administració encara no sabem res de l’ERO; però el que es fa més difícil és entendre com s’ha tractat aquest assumpte des d’un punt de vista humà en les relacions amb els treballadors de Fisersa . Les coses no es poden fer saber via premsa: tot el que estem fent és massa seriós per prendre-ho amb la frivolitat amb què ho pren en Vila. Sobretot, quan aquest serà un nou i complet fracàs econòmicament i jurídica.

6 comentaris:

 1. Oposicions has dit? O enxufisme a dit?

  ResponElimina
 2. Es incomprensible que els empleats siguin víctimes de les decisions en la gestió que realitzen els polítics.

  ResponElimina
 3. Que opineu?

  http://www.ciu.cat/seccio_hofempertu.php?sec_ID=20

  El dret al treball és un dret reconegut per la Constitució, però sobretot és un element bàsic per a la realització de la persona i per al seu encaix en la societat. A Convergència i Unió entenem que les polítiques relacionades amb l'ocupació ha de ser una de les principals prioritats de qualsevol govern. Per això apostem pel desenvolupament de polítiques que ens condueixin a la plena ocupació i que aquesta sigui, a més, una ocupació de qualitat, és a dir, una ocupació estable i ben remunerada.

  ResponElimina
 4. Benvolgut anònim 1.;

  A pastir de l'entrada de Joan Armangué com a alcalde tothom que ha accedit a Fisersa sa ha passat una selecció.

  Salut

  ResponElimina
 5. Benvolgut Anònim 2.;

  Si que és comprensible, sobre el paper els treballadors de Fisersa són els més fàcils de reduir. Ara bé no podrà ser per multitud de raons jurídiques i econòmiques. En tot cas la despesa ha estat delirant i ara es busquen sol·lucions per un home com en Vila que pateix d'un ego galopant que es pensa que ho arreglarà tot a cop de decret.

  Salut

  ResponElimina
 6. Benvolgut anònim 3.;

  Si ho complissin...oli en un llum.

  Salut

  ResponElimina