dimecres, 22 de juny de 2011

Ple de constitució

El dilluns dia 20 vàrem celebrar el primer ple real de la legislatura, en el qual es varen aprovar les delegacions als regidors i la contractació dels diversos càrrecs de confiança del govern, així com la modificació de les bases del pressupost d'enguany. Consulteu tots els documents clicant aquí.

El Ple va transcórrer amb cortesia i tranquil·litat, senzillament perquè els membres de l’oposició no van contestar les insídies, conyetes i falsedats d’en Santi Vila. La veritat és que tinc la seguretat que tots plegats patirem força: tinc la sensació que en Vila interpreta la majoria com una patent de cors per a les seves relacions amb l’oposició i no com un instrument per a tenir un govern sòlid que porti la ciutat cap a una direcció clara.

El Ple en si va aprovar la reducció dels sous dels electes, tant del govern com de l’oposició. Destaca la reducció del sou dels portaveus en més d’un 15 %. Tan bon punt disposi de la primera nòmina, podreu consultar-la en aquest bloc. El que no va fer l’Alcalde es reduir el sou de la gent més propera, dels càrrecs de confiança i dels 3 regidors directors d’àrea, que són els qui concentren el poder al govern, ja que la resta disposen de competències limitades.

Així doncs els regidors amb mitja dedicació passen de 30.912 a 31.668, el cap d’atenció a les persones, Sr. Xavier Díaz de 43.690 a 50.000,00. El que si es rebaixa el sou és el gerent d’urbanisme, Sr. Xavier Ludevid, de 71.149 a 67.339,00 €.

Pel que fa a la reducció dels càrrecs de confiança, les afirmacions del Sr. Vila són del tot falses (vegeu el quadre lateral) ja que, de fet, no es redueixen: el lloc de directora de comunicació fa 3 anys que no existeix en haver renunciat el grup socialista a la seva contractació, i el gerent de Fisersa no cobra de l’Ajuntament i no és elegit pel Ple de la corporació. Per últim, cal fer esment de la no contractació de la cap de recursos humans, Sra. Lázaro, a l’espera de trobar una altra persona. Resulta curiós que l’únic càrrec de confiança que havia passat un procés de selecció no sigui renovat. Sabeu qui va proposar que es fes a través d’un procés de selecció? El Grup socialista.

Prèviament al ple, havíem celebrat una junta de portaveus en què en Vila ens va instar a no presentar mocions urgents i així evitar la “pallassada” de presentar-ne de grups que no són a l’Ajuntament. Mentre el ROM ens ho permeti, però, continuarem presentant-ne, perquè per a nosaltres el debat i la democràcia són primordials. Ho farem mentre puguem, perquè ja se’ns va anunciar una modificació del ROM per a limitar les intervencions (en Vila va dir “endreçar”) al Ple i la possibilitat de presentar mocions.

Permeteu-me una darrera apreciació, no sé si és cosa de la majoria, però el discurs d’en Vila encara és més llarg, pesat i redundant del que era l’anterior legislatura. Després que l’oferiment de bones formes a l’Alcalde hagi estat ignorat veurem com evoluciona tot plegat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada