dimecres, 9 de febrer del 2011

Fonaments o façana

Finalment ha estat el propi regidor de Seguretat Ciutadana, José Luis Yécora qui, davant l'enèsim incendi d'un vehicle a la via pública, ha admès que els recursos de la Guàrdia Urbana per contenir i prevenir aquesta mena d'accions són manifestament insuficients.  Les seves paraules i, especialment,  el fet d'admetre que "els mitjans de què disposem són curts" contrasten fortament amb la destinació que s’hi preveu de recursos de la ciutat i amb les polítiques vigents.


Des del grup muninicipal socialista fa temps que manifestem la necessitat d’augmentar la partida destinada a la contractació de nous agents de la Guardia Urbana,  especialment abans de l'aprovació del pressupost - que és quan es poden solucionar problemes i anunciar intencions i polítiques -. Ja coneixem prou quin és l'estat de les finances públiques a Figueres, però sempre s'hi pot fer alguna cosa pel que fa a la contenció de la despesa, i més en un moment en què la inseguretat s'està convertint en un problema important a Figueres. Tal com vaig dir a les dues conferències que he fet en els darrers anys – a sota de la cúpula del Museu Dalí i al Museu del Joguet- crec que s'ha d'incrementar el nombre d'agents de la Guàrdia Urbana amb urgència. 

És intolerable que el govern de la ciutat incrementi la partida de despeses d'imatge i publicitat de l'alcalde i segueixi entossudit a aixecar escultures mentre cada dia és més evident que la dotació policial de la ciutat és, en paraules del regidor del govern, "curtíssima". Figueres no pot continuar invertint en imatge mentre trontollen els fonaments.

2 comentaris:

  1. És la primera vegada que sento declaracions públiques d'aquest regidor. I he de dir que és d'un perfil més aviat baix. Les encongides d'hombros expressant allò de "i a mi què m'expliquen" o "jo no hi puc fer res" són llenguatge no verbal esfereïdor.
    I tant que pot fer !!! El nivell d'inseguretat és també responsabilitat de la seva àrea i amb la seva gestió política ha d'aconseguir els recursos necessaris per a mitigar aquesta lacra. I què diuen que aquest senyor torna a repetir a les llistes de CiU ? Què és un premi a la feina ben feta? 93 cotxes cremats en un any a Figueres i aquest senyor no només no el destitueixen sinó que el tornen a posar a la llista electoral ? Caram !! Això si que és un regal per a la ciutadania !!

    ResponElimina
  2. Sorprenent, hi ha un regidor de seguretat!!!

    ResponElimina