dimarts, 2 de novembre del 2010

Objectiu 2015: Seguretat

Aquesta setmana els afiliats i simpatitzants del PSC hem començat a fer porta a porta: ens dediquem a explicar l’obra de govern a domicilis particulars en alguns barris de la ciutat. Des de fa temps anem contactant amb gent diversa a través de diferents mitjans, des de les xarxes socials fins  a les entrevistes personals i telefòniques. Això ens permet conèixer d’una forma més propera les preocupacions dels figuerencs i figuerenques.

Ens hem trobat que la major part dels visitats refereixen queixes pel que fa a la seguretat a la nostra ciutat. La majoria se sent poc segura quan surt al carrer i creu que la Guàrdia Urbana no hi és prou present. És veritat que l’experiència ens diu que sovint la seguretat és una percepció, i que a voltes simplement ens sentim millor si veiem la nostra policia assíduament. Però avui dia a la nostra ciutat això no és així  ja que els  problemes de seguretat i convivència són greus,  i reals. A Figueres estem molt lluny de la ràtio de 2 policies per cada 1000 habitants que recomanaven els experts fa uns anys i això provoca, forçosament, que no vegem els guàrdies al carrer com seria necessari.

La situació a Figueres, però, cal analitzar-la amb la realitat del que he vist aquests dies:  tinc la convicció que ni amb els dos policies per cada mil habitants no en farem prou,  perquè Figueres no és una ciutat estàndard , ni pels nivells de delinqüència ni pels d’incivisme.  A l’oest de la ciutat els veïns es queixen constantment que una minoria de persones provinents del barri de Sant Joan dificulten la convivència, com també se’n queixa la mateixa associació del Barri de Sant Joan. Figueres també és una ciutat diversa que ha rebut un alt percentatge de nouvinguts en un espai de temps relativament curt, i això sempre és difícil. 

Al final la policia és la cara més propera als ciutadans de l’administració, la que resol els problemes de convivència. Cal, doncs, que tinguem una Guàrdia Urbana prou nombrosa i propera per a resoldre els reptes específics de la nostra ciutat, i que aquesta preocupació desaparegui del sentiment dels nostres veïns i veïnes.


Per això em comprometo a depassar la proporció dels 2 policies per mil habitants si els socialistes assolim l’alcaldia el proper mes de maig.

5 comentaris:

  1. 35,000€ costa cada agent de la Guàrdia Urbana...calculant el que costaría assolir aquesta promesa electoral...no surten els comptes per enlloc.

    ResponElimina
  2. I tant que surten els comptes! Si traiem el gerent d'urbanisme, surten dos agens nous. Si traiem dos regidores amb dedicació exclusiva, en surten tres més (i ja en portem cinc). Vés sumant fins que acabis els amics dce l'alcalde (tindràs feina) i veuràs quina plantilla de policia més xula!

    ResponElimina
  3. La calle San Antonio lleva dos dias cortada por reparacion de la plataforma con calle Sant Llatze hace poco que se ha hecho nuevamente hay que reacer lo hecho quien narices controla las obras que se estan realizando ya que con esta ya van etc... Creo que hace falta un nuevo celador ,porque ya no es el quebranto economico sino que es el cabreo ciudadano del cual el Genrente de urbanismo pasa de ello pues dice que no pueden controlarlo.

    ResponElimina
  4. Pues si hay un gerente de urbanismo que cobra lo que dos agentes de la guardia urbana que no puede controlar la calidad de las obras que se realizan, prefiero quedarme con los dos agentes que con un gerente de urbanismo. Dónde hay que firmar ?

    ResponElimina
  5. També es pot canviar l'escultura de Sant Jordi per tres agents. I també canviar totes les jardineres verdes de l'alcalde, a 800€ la peça i n'ha posat unes 400, i gairebé tenim dos agents més. No sé, però em sembla que ja portem gairebé dotze agents més sense afegir ni un euro al pressupost. I veient la feina que fa el gerent d'urbanisme, em sembla que hauria de pagar per treballar a Figueres, com a mínim abonar les despeses que genera a la ciutat i als particulars que el pateixen cada dia.

    ResponElimina