dimecres, 21 d’abril del 2010

Una irresponsabilitat més


Des del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Figueres hem demanat a l'equip de govern (CIU,ERC i IC-V) que posposi el projecte de construcció d’una escultura dedicada a Sant Jordi a la plaça de Catalunya en considerar que la ciutat té altres prioritats en un moment de crisi econòmica com l'actual.


En una instància presentada per mi mateix i que podeu descarregar en format pdf clicant AQUÍ, el PSC considera una “temeritat i una irresponsabilitat” gastar-se 90.000 euros en una escultura que s’instal•larà en una zona que ja serà profundament remodelada i millorada en els propers mesos amb una inversió de 2 milions d'euros. “ El PSC no entén com l'Alcalde es pot gastar alegrement els recursos municipals, vista la situació econòmica del nostre Ajuntament”, s'assegura a la instància.

Considero que la ciutat té altres prioritats més urgents com són, entre d’altres, la substitució dels vells busos, l’adquisició de terrenys per a l’escola Carme Guasch, la major dotació dels serveis de neteja i, sobretot, la contractació de 15 nous agents de la Guàrdia Urbana per poder tenir un mínim nivell de seguretat, inexistent hores d’ara. No ens oposem a la construcció de l'escultura, però considerem que caldria afrontar aquesta inversió quan la situació econòmica ho permeti.

Sant Jordi pot esperar, les persones no

Des del PSC també demanem que s’aturi la campanya de recaptació de diners entre la ciutadania i considerem de “mal gust, poc seriós, irresponsable i una covardia” traslladar a la societat civil la responsabilitat de recaptar i finançar “aquest caprici de l’alcalde”. A la mateixa instància, recordem que els ciutadans ja fan les seves aportacions a través dels impostos que paguen i, a més, considerem poc oportú incloure els noms de les persones que col•laborin econòmicament amb el projecte, ja que es crea un greuge comparariu amb aquells ciutadans amb menys recursos que no hi podran participar. “Si s’executa tal com està plantejada, l'escultura, més que un homenatge a Sant Jordi, serà un monument per recordar que Figueres té ciutadans de primera i ciutadans de segona”, diu textualment la instància que hem presentat.

Considerem convenient que les possibles campanyes de recaptació de recursos entre la ciutadania es destinin a finalitats socials, com ara millorar l’aportació municipal a entitats que estan passant moments difícils, com Caritas.

L'escultura de Sant Jordi pot esperar, les persones no.

El Punt Diari i El Diari de Girona han publicat notícies sobre el tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada