dissabte, 7 de maig del 2011

Privatitzar Fisersa?

Dos dies enrere al ple de l'ajuntament el govern municipal (CIU, ERC i ICV) va impulsar una votació per tenir la possibilitat de privatitzar l'empresa Fisersa, la qual cosa repercutiria en el servei i, especialment, en el cost que té el servei en els figuerencs.

Us reprodueixo íntegrament el text de la roda de premsa que vam donar ahir amb la Mireia Guerrero i la Sara Darnés. Ens comprometem a no privatitzar Fisersa, l'empresa pública que gestiona l'aigua, les escombraries i el transport públic, i que estant plenament sanejada reporta al municipi 1 milió d'euros anuals:

" • El candidat del PSC de Figueres, Pere Casellas, ha mostrat la seva oposició a la privatització de l’empresa pública de serveis Fisersa, arrel que ahir el govern municipal va obrir la possibilitat de privatitzar-la.

  • Els socialistes demostren, amb els balanços de l’empresa, que ha de continuar essent gestionada públicament per tal de poder garantir als ciutadans uns preus i una qualitat de servei raonables.

Per al candidat del PSC a l’alcaldia de Figueres, Pere Casellas, és clau que la gestió de Fisersa continui a mans públiques. D’una banda per poder mantenir i millorar el transport públic, que és indispensable per a la mobilitat ciutadana i afavoreix el comerç i el turisme de Figueres. I d’altra banda, perquè una privatització de la gestió de l’aigua suposaria un augment del preu del consum que repercutiria directament en les butxaques de tots els figuerencs.


Pere Casellas, que ha convocat als mitjans de comunicació acompanyat de la número 2 de la candidatura socialista, Mireia Guerrero, considera que Fisersa és una empresa altament eficaç, sanejada i rendible, i que té una vocació clara de servei públic.

Amb les dades a la mà, els ingressos generats per la taxa d’aigua i el clavegueram ascendeixen a 2,9 M€, mentre que les despeses generades pel mateix servei pugen a 1,6 M€. Tot i la inversió anual necessària per garantir la reposició i millora del sistema, Fisersa reporta 1 milió d’euros anuals a l’Ajuntament de Figueres que són destinats a serveis a les persones: serveis socials, educació, esports, i cultura.

Pel que fa al transport públic, les línies d’autobús han passat de portar 399.000 usuaris el 2005 a portar-ne 540.000 el 2010. Tots els barris de la ciutat estan connectats amb el centre i els serveis hospitalaris.

El candidat del PSC considera que el veritable motiu per a voler privatitzar Fisersa és eixugar l’enorme dèficit que Santi Vila ha creat en aquest mandat. Des del PSC s’aposta per fòrmules alternatives per reduir el dèficit sense que acabin repercutint al patrimoni i a les butxaques de tots els figuerencs.

Per tots aquests motius el PSC garanteix que, en cas que encapçali el govern de la ciutat, no privatitzarà Fisersa."

5 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Mireu, avui a més del comentaris he rebut un seguit de trucades surrealistes sobre els vostres assumptes que m'han deixat ben parat. Us prego que no utilitzeu aquest bloc per les vostres querelles i aneu al jutjat a discutir el que tingueu per convenient.

    ResponElimina
  4. Pere, desconec el contingut de les dues entrades que "un administrador" ha suprimit, però aquest fet i el teu comentari posa de manifest que potser el teu post no és creïble.
    Deixeu-vos de tonteries i fal·làcies i aneu tots per feina.
    Albert Oller

    ResponElimina
  5. Si és cert que el senyor que signa el comentari anterior és el senyor Oller de l'ajuntament, ja té nassos que intenti donar lliçons de res el que ens ha intentat enganyar amb el dèficit real de l'ajuntament i que, a més, ha presentat la liquidació més tard del que tocava.
    Que volia evitar presentar-ho abans de les eleccions?

    ResponElimina