dilluns, 9 de maig del 2011

Sant Ferran pels figuerencs

Avui us deixo la nota de premsa publicada en relació a la proposta del grup municipal socialista d'obrir el castell de Sant Ferran.

Si obtenim l'alcaldia obrirem les portes del castell als figuerencs i als visitants i ho farem immediatament, per tal que tots puguem gaudir d’una fortalesa convertida en parc urbà

"• El candidat a l'alcaldia de Figueres pel PSC, Pere Casellas, ha presentat el seu projecte d'integració del Castell de Sant Ferran a la ciutat per tal que esdevingui un parc urbà

• El projecte contempla dues etapes: la primera es desenvoluparia dins d'aquest proper any i la segona estaria enllestida a finals del mandat i aniria lligada al desenvolupament del POUM

Pere Casellas vol obrir inmediatament, les portes del Castell a la ciutat i convertir la fortalesa en un gran parc urbà, que estaria obert a tothom de 10h del matí a 19h del vespre, seguint el model de parcs d’altres ciutats europees.

Aquesta és la proposta que Pere Casellas té per el Castell de Sant Ferran i que ha presentat aquest matí davant de les portes de la fortalesa més gran d’Europa.

En una primera fase caldria establir un conveni amb el consorci i el ministeri. L’Ajuntament de Figueres s’ocuparia del manteniment i assumiria bona part dels costos que suposaria no cobrar entrada com actualment es fa per la visita. El cost econòmic seria molt baix i Figueres podria disposar d'un parc urbà de primer nivell. No s'exclourien possibles projectes que es volguessin portar a terme a la fortalesa i caldria negociar en cada cas, però una bona part del Castell -pati d’armes, fossars, etc.- estaria destinada a ús públic: passeig, esports, etc.

Una segona fase, tal i com contemplen el model de ciutat i la modificació del POUM que va presentar Pere Casellas, contemplaria una actuació en l’entorn del Castell de Sant Ferran amb l'objectiu de convertir-lo en un parc urbà integrat al conjunt de la ciutat.

Cal tenir present que tal com indica el projecte de ciutat del PSC, un cop finalitzat el pla de Rondes, l’Avinguda Salvador Dalí passarà a ser un boulevard que en part finalitzarà al Castell de Sant Ferran. És per aquest motiu que el PSC considera que el Castell esdevindrà un node de centralitat en la Figueres dels propers anys i que per tant, el primer que cal fer, és obrir-lo a la ciutat.

El candidat a l'alcaldia de Figueres pel PSC, ha manifestat que “nosaltres volem simbolitzar-ho dient que obrirem les portes del castell als figuerencs i als visitants i ho farem immediatament, per tal que tots puguem gaudir d’una fortalesa convertida en parc urbà"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada